2021-12-06
旺角特別多樓上cafe,選擇困難症嘅我今次決定俾A先生揀去邊間食😂😂呢間cafe係豉油街嘅舊樓,平時經過都無留意到呢棟有棟大廈🤣餐廳係2/F,但升降機只去3/F以上,所以要做下運動行兩層樓梯了😮💨😮💨·1️⃣蒜蓉牛油酒煮蜆($88)勁香蒜蓉牛油味😍蜆嘅份量比其他一般餐廳起碼多兩倍😱😱食極都仲有,食晒成兜都食唔到有沙,洗得好乾淨👍🏻👍🏻·2️⃣蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹($138)手掌咁大隻嘅軟殼蟹🦀意粉似係有輕輕炒過,唔會太油,撈勻啲蒜粒一齊食幾惹味🤤🤤·3️⃣紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手($168)第一次試慢煮豬手,仲要係無骨,岩晒我呢啲唔中意lur骨嘅懶人😎🤣煮得夠晒味,肉質岩岩好,唔會太實太韌🤤·4️⃣脆炸黑松露雞翼($58)黑松露醬落得好重手😂好香黑松露味😍每隻雞翼上面都唧隻一大pat黑松露醬😆趁熱食好好食,就算攤凍左少少,個炸皮仲係好脆😋👍🏻·5️⃣荔枝蜜桃茶($32)好足料,個底好多都係水果/椰果,唔太甜幾好飲😙😙·6️⃣雙重抹茶雪糕Latte($38)呢杯抹茶真係全晚邪惡之最😈😂本身抹茶Latte都幾夠抹茶味,仲要加埋忌廉同雪糕🤭雪糕融左令到成杯飲品更濃抹茶味🤤·呢間cafe性價比好高,食左
1️⃣蒜蓉牛油酒煮蜆($88)
2️⃣蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹($138)
3️⃣紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手($168)
4️⃣脆炸黑松露雞翼($58)
5️⃣荔枝蜜桃茶($32)
好足料,個底好多都係水果/椰果,唔太甜幾好飲😙😙
6️⃣雙重抹茶雪糕Latte($38)
呢間cafe性價比好高,食左咁多野都只係五百幾😮💨全部都大大份,又幾好食,係少有嘅好食樓上cafe👍🏻👍🏻如果唔洗行樓梯有得搭升降機就更加好😂