張生同寶仔趁放假又周圍搵食,成日聽聞大埔好多美食,上網睇左D介紹俾呢間既韓式餃子吸引,就決定試試佢~餐廳既外面裝潢似間bar,唔似一般餐廳,搞到張生同寶仔搵左一陣先搵到。入面裝潢簡潔時尚,雲石台配黑櫈,整間餐廳以黑白做主調。【悲報】:原本為左介紹既韓式餃子而黎,但佢地話竟然唔再賣,令寶仔非常失望呀!雖然唔再賣韓式餃子,但都仲有好幾款韓國食品賣。正想叫店員幫我地點餐既時候,佢卻指示要去櫃台點餐,原來呢到係用快餐既方式既。由於餐廳係由韓國人打理,點餐既時候要用英文(除非你識韓文啦),再唔係手指指 講no. 都可以啦~  不過餐牌就好似無中文啦。張生同寶仔就叫左三份食物同一杯飲品: 吞拿魚蛋黃醬拌飯、芝士泡菜牛肉飛碟、韓式甜辣炸雞同檸檬汽水。吞拿魚拌飯味道非常好!將吞拿魚、泡菜同其他配菜撈暈,相當入味,一口接一口不停咁食。但係超鍾意蛋黃醬的張生表示蛋黃醬唔夠多⋯⋯最令人感到驚喜係芝士泡菜牛肉飛碟!!芝士的鹹香同泡菜的辛辣結合再加上外層的脆皮,加上入面既牛肉粒,又係一個令人食唔停既小食!(雖然個名叫Beef & Kimchi,但佢都有芝士係入面,牛肉粒並唔多 ) 芝士同泡菜流哂出黎~~講到韓國
入面裝潢簡潔時尚,雲石台配黑櫈,整間餐廳以黑白做主調。

雖然唔再賣韓式餃子,但都仲有好幾款韓國食品賣。

張生同寶仔就叫左三份食物同一杯飲品:
但係超鍾意蛋黃醬的張生表示蛋黃醬唔夠多⋯⋯
Tuna & Mayo Rice

最令人感到驚喜係芝士泡菜牛肉飛碟!!
Quesadilla (Beef & Kimchi)

芝士同泡菜流哂出黎~~

講到韓國食物的代表一定係炸雞啦!我地就揀左甜辣味,味道香脆,
不過最意料不到係年糕的表面都有煎炸過,點埋甜辣醬好好食。
Korean Fried Chicken (Spicy & Sour)

炸雞全部都係肉,如果鍾意食有骨既可能唔適合你。
食咁多野當然要配野飲啦,呢到既檸檬汁汽水大大杯,清甜帶有薄荷味,止渴一流~
lemonade

雖然食唔到一開始打算食既餃子,但其他食物都超出意料地好食!環境有格調同舒適,絕對會再黎大埔食!
2017-03-30
Tuna & Mayo Rice
Quesadilla (Beef & Kimchi)
lemonade