2023-01-16 599 瀏覽
諗住生日飯揀一間好feel又好食既餐廳同屋企人慶祝,結果好後悔冇睇多幾間餐廳先落決定。有室外同室內位揀,不過見係食夜晚飯,加上天氣又凍,我哋揀左室內位,結果由於冇暖氣,而且佢哋嘅牆身設計大部份係做咗窗,所以就算坐室內都係咁凍,直頭係挑戰人類抵抗寒冷嘅能力。食物方面不過不失,有餐前麵包,不過就冇得添食。生蠔同羊架都唔錯,紙包海鮮既龍蝦湯底都好得,好重龍蝦味。不過牛就真係好一般,口感好麻麻,有啲失望。甜品叫左tiramisu同檸檬撻,賣相好啱打卡,味道就非常見仁見智,可能係我哋唔識欣賞卦。Tiramisu唔係好似平時一般做法咁一件件上,而係每個部份分開曬,食法非常考技巧。檸檬撻既酸甜度適中,不過啲檸檬醬比想像中溶得快,而且係配pesto,同屋企人一致認為兩者非常之唔夾。服務態度算唔錯,會主動斟水。但問題係即使佢哋話係斟緊熱水,但可能因為天氣凍,我同屋企人都唔覺係熱水,最多係暖水。總括嚟講,覺得價錢偏貴,唔抵食,名過於實,冇咩特別。
總括嚟講,覺得價錢偏貴,唔抵食,名過於實,冇咩特別。
Tiramisu 加檸檬撻
2023-01-16