2023-04-01 53 瀏覽
🚩 荷華庭園景餐廳 唔係講笑廿幾歲女第一次入林村,俾我搵到間庭院別緻嘅餐廳~餐廳分咗露天同埋室內坐位,呢個天時坐室外超級舒服~而且佢嘅員工feel到佢哋工作都好開心😆對客人超好服務,而且有曬笑容,感染埋用膳嘅客人都好開心🫶🏻〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈脆炸德國鹹豬手配蜜糖芥末籽汁 $268(凱撒沙律+熱咖啡)即叫即整,豬手已經預先幫你起左骨平時出面啲豬手好多時啲邊位都會焗到好乾但依間餐廳焗得啱啱好,豬手好似敷住mask焗咁🤤豬皮焗得好脆身,啲骨膠原位就夠曬軟糯🥗凱撒沙律,估唔到咁大份而且芝士份量俾得一啲都唔輕手,仲有粟米片同煙肉增加口感🌈美國安格斯肉眼扒 $298(海鮮忌廉湯+熱咖啡)肉眼扒薄薄一塊,但都幾大件!我哋叫嘅係五成熟,明顯焗過左龍,但肉質都唔會韌🙌🏻牛扒就算唔使點醬,本身嘅鹽同胡椒味都好帶得出牛嘅香味🍲忌廉湯係偏濃稠嗰一款,裏面都有蜆肉,洋蔥,西芹,紅蘿蔔等等配料不得不讚嘅係佢嘅香草包,香草味十足而且好脆🌈法式焗田螺 $128堪稱田螺小山丘,足足有一打田螺肉好容易取出,而且冇嗰浸草青味薯蓉都打得好綿滑,私心推薦將田螺嘅汁到埋落啲薯蓉度一齊食😌🌈美國辣肉腸pizza $1
🚩 荷華庭園景餐廳
🌈脆炸德國鹹豬手配蜜糖芥末籽汁 $268
(凱撒沙律+熱咖啡)
即叫即整,豬手已經預先幫你起左骨
平時出面啲豬手好多時啲邊位都會焗到好乾
但依間餐廳焗得啱啱好,豬手好似敷住mask焗咁🤤
豬皮焗得好脆身,啲骨膠原位就夠曬軟糯

🥗凱撒沙律,估唔到咁大份
而且芝士份量俾得一啲都唔輕手,仲有粟米片同煙肉增加口感

🌈美國安格斯肉眼扒 $298
(海鮮忌廉湯+熱咖啡)
肉眼扒薄薄一塊,但都幾大件!
我哋叫嘅係五成熟,明顯焗過左龍,但肉質都唔會韌🙌🏻
牛扒就算唔使點醬,本身嘅鹽同胡椒味都好帶得出牛嘅香味

不得不讚嘅係佢嘅香草包,香草味十足而且好脆

🌈法式焗田螺 $128
堪稱田螺小山丘,足足有一打
田螺肉好容易取出,而且冇嗰浸草青味
薯蓉都打得好綿滑,私心推薦將田螺嘅汁到埋落啲薯蓉度一齊食😌

🌈美國辣肉腸pizza $188
好似餅乾咁嘅Pizza底,脆度十足
上面都有好多芝士蕃茄醬~不過不失