2020-11-24 1403 瀏覽
星期六晏就又係唔想煮飯既時候,不如係樓下買外賣算。早排食過木船既晚餐,性價比超高,今日晏就再返兜叫左個汁燒安格斯牛肉飯配溫泉蛋(定食),因為上次叫過定食,佢包小食同埋湯,價錢都唔算貴太多,但成個感覺就好豐富,所以今次再叫!而呢個汁燒安格斯牛肉第一次試,再加埋溫泉蛋,完全諗唔到點可以唔叫。果然呢個飯無令我失望,佢D牛肉舖滿哂成個飯,份量夠哂足,岩哂我呢D食肉獸,再加埋溫泉蛋既蛋汁,撈飯食一流呀。除左味道正,佢個賣相亦值得一讚,雖然係外賣,但一D都唔頹,加左D蔥同芝麻,成件事upgrade哂,你話佢要百幾蚊我都信呀。另外再叫左個傳統香葉肉碎double煎蛋飯(定食),呢個都係叫定食,因為唔駛爭,大家都想食小食同飲湯,哈哈!同埋肉碎飯基本上係我每次去泰國餐廳都必叫架,因為真係好惹味,勁開胃,食兩碗飯都得呀。同埋佢唔係普通煎蛋,佢係打孖太陽蛋呀!!!!!又係撈飯食一流,呢個見到相我又流口水啦。。。好想今晚再encore。。。湯個到我同朋友仔就一人叫左一款,一個冬蔭公,一個肉丸扎肉鮮雞湯,前者比較濃郁,後者比較清淡,兩個味道都唔錯,而且仲有D菇呀,肉丸呀食下都唔錯。另外小食又係令到成件事豐富哂,

另外小食又係令到成件事豐富哂,有我最愛既中華沙律加哂分。。。豆腐同炸物味道都唔錯。

總括黎講外賣做到呢個質素,兩個人都係百幾蚊,絕對滿意了。
2020-11-14