.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【大埔平民厚切扒|🕖7點後至少要等1個鐘】俾定個心理準備大家,因為講明係街坊西餐廳,店員真係平民大排檔嘅招呼~ 晚市去到記得要去拎左飛先,除非你係頭輪,如果唔係請你預咗要等一個鐘!同埋,佢係先叫餐、後入座,所以等緊嗰陣要諗定食咩啦~.🐨炭燒黑毛豬扒 $98推薦度:⭐️⭐️⭐⭐⭐小編黎咗咁多次,終於試到佢次次售罄嘅炭燒黑毛豬扒啦!黑毛豬質素係非常非常非常之好,外皮邊皮煎到香脆,中間肉肥瘦適中,保持到肉汁,豬肉味道都好香濃,難怪次次黎都咁快賣晒....️🐨西冷牛扒 $118推薦度:⭐️⭐️⭐⭐牛味唔算好重,但份量夠大,而肉質都係軟腍唔粗糙 ,咬落仲有豐富肉汁添~ 加上可以揀黑椒或燒汁,點埋汁食,都算係高質!.🐨蘑菇湯推薦度:⭐️無咩蘑菇味而且好水,就算係跟餐都覺得有啲失望.....🐨🐨心底話🐨🐨小編之前黎食過晏就,其實餐單都係一樣,而且價錢會再平啲~ 另外,小編上次係食泡菜意粉配西冷牛扒,泡菜意粉係有啲奇怪,而且無咗意粉應有嘅彈牙口感🫠🫠加上,嗰日個牛扒係Overcooked, 所以食哩間餐廳係要講少少運氣🫣-----☼-----☼----
.#foodie #hk #hkfoodie
️🐨西冷牛扒 $118
推薦度:⭐️⭐️⭐⭐
🐨蘑菇湯
推薦度:⭐️
無咩蘑菇味而且好水,就算係跟餐都覺得有啲失望....
🐨🐨心底話🐨🐨
-----☼-----☼-----☼-----☼-----☼-----
大榮樺
📍地址:大埔安慈路4號昌運中心商場地下8-9號舖
🐨推薦度:😋😋😋/5
💰人均價格:$100-150
🪸環境:👾👾👾
🗣️服務:👍🏻
📸食物打卡度:💡💡
🛠️分類:#HTB大埔 #HTB西餐 #HTB鋸扒
#大埔美食 #大埔 #西餐 #牛扒 #豬扒 #黑毛豬 #美食推介
  • 黑椒汁牛扒意粉
  • 炭燒黑毛豬意粉