2022-07-03 28 瀏覽
大埔的人有福了🎈位於舊墟直街食肆林立嘅中心地點有這一間新開的大大間 阿三大排檔🥂🎈🎈抵食夾大件 又平又靚又正❤️❤️每一道菜都見到大師傅功架💪🏻👏🏻金沙蝦球外面有一層脆卜卜炸得熱辣辣的黃金脆皮裏面的蝦肉大大嚿啖啖肉 仍然保持到蝦肉的彈牙😘🌝🌝熱辣辣薑蔥魚腩煲 溥溥的一層炸漿完全沒有油膩成口炸粉嘅感覺 有一種香口 魚腩亦都非常鮮味 最最重要的就是那些炸蒜頭 一顆一顆的入口非常過癮🥰🥰🥰沙拉豬扒 味道濃烈而不油膩 每$1都係好有咬口嘅豬扒啱晒鍾意食肉嘅朋友💪🏻金銀蛋肉鬆浸時蔬 淨係飲一啖湯已經食到濃味無比真材實料💪🏻💪🏻🌝🌝足料的金銀蛋配上不同的蔬菜可以平添一種新鮮的味道❤️❤️這裏還有其他唔同特色的餸菜更加有潮州特色的餸菜任君選擇來一次再兩次三次 慢慢就成為熟客仔🌝🌝購滿$200仲可以特惠價$10再叫一隻炸乳鴿即叫即炸熱辣辣乳鴿肉汁仍然保留在內😎這間店舖食到的是人情味街坊風味平靚正 完全合適街坊 三五知己隊啤酒 一樂也仲等乜嘢啊即刻叫親朋戚有落嚟開飯啦🥂🥂🥂
大埔的人有福了🎈

位於舊墟直街食肆林立嘅中心地點