2022-03-17
呢間可謂大埔區嘅元祖級咖啡店,算係最初期係呢區紮根嘅Cafe,高峰時期又係唔預約唔洗旨意食到😳呢期趁住自己Work from Home 又唔中意成日食正餐,搵下啲有tea 食嘅餐廳都幾唔錯㗎!呢度60蚊鬆啲就可以嘆到個份量都唔少嘅tea,而且仲要包埋飲品,所以性價比都幾唔錯㗎!鹹又有甜又有任君選擇,總有一款岩你口味😝🥐牛油果碎蛋沙律牛角包配炸薯條 $➏➋將牛油果蓉溝埋碎蛋沙律,青bb 又幾eye catching 😍夾係酥脆嘅牛角包之間,連埋新鮮青瓜同蕃茄片食,真係感覺幾fresh! 伴碟嘅炸幼薯條同沙律菜都幾多,做tea 或者light lunch 絕對夠哂份量!🧇紫薯窩夫配紫薯綠茶雪糕 $➏➋紫薯控要留意啦💜因為呢度都幾多款甜品係以紫薯做主角,好似呢款紫薯窩夫就最受歡迎! 2塊原味嘅窩夫都係新鮮製作,側邊有一球紫薯同綠茶嘅兩溝雪糕球,同埋用紫薯蓉磋成嘅心形餅。紫薯味濃郁,伴埋窩夫同雪糕食就無得輸啦,大大份但食完無heavy 嘅感覺,罪疚感都少啲!👉🏼👈🏼🧋焦糖布甸咖啡 餐飲加少少錢可以轉特色咖啡,呢款飲品放左個焦糖布甸係底,飲之前篤碎佢,一路飲嘅時候就有好似飲緊有焦糖味嘅仙草咖啡咁
🥐牛油果碎蛋沙律牛角包配炸薯條 $➏➋
🧇紫薯窩夫配紫薯綠茶雪糕 $➏➋
🧋焦糖布甸咖啡
餐飲加少少錢可以轉特色咖啡,呢款飲品放左個焦糖布甸係底,飲之前篤碎佢,一路飲嘅時候就有好似飲緊有焦糖味嘅仙草咖啡咁😍呢個絕對係驚喜之作幾impressive! 值得try try😊
📍想點啡
大埔南盛街16號南盛大厦地下6號舖