2012-01-10 13 瀏覽
辛勞大半 day 很需要一點甜去 comfort myself, 走到天后自然想到 C’est la B. 下午3:00pm 一個人都無, 可能係平日關係, 廚櫃 d cakes 真係好靚好吸引, 一件件都係 art piece. 經店員介紹我最終揀左 sunshine, 係一件好fresh 好清香既 lemon poppy cake, 不太甜, 餅底好薄好脆, 好味 而花芯同花瓣都唔係用一般糖糕做, 好硬不能吃. 另外點了 iced chocolate, 沒有什麼特別, 味道偏淡, 普通過普通, 盛惠$55, 跟 hot chocolate 同價, 沒有因為凍飲加兩蚊 hahaaaa… 不過本人覺得一件 cake($60) + drink($55) x10% = $127 真係有d貴, 偶然吃一次都ok. 下次有機會會試他們的pot pies.

而花芯同花瓣都唔係用一般糖糕做, 好硬不能吃.
2012-01-06