2017-12-12 1018 瀏覽
早幾日入咗大坑入面揾食行下行下見到有一間好隱蔽嘅日本餐廳我地兩個人見入面冇乜人,就行咗入去試下! 嗰陣我地都仲未知原來呢一間餐廳叫做角打屋台入到去睇餐牌嘅時候,我哋叫咗一個角切魚生飯,同埋一個鰻魚飯 跟餐仲包前菜,麵豉湯,同埋一包韓式料理飲品! 係有啲奇怪嘅😂😂😂日本料理餐廳飲韓式料理飲品?不過飲落都唔錯呀!呢度上菜嘅時候,係成個餐甘上既!所以你個主菜上嘅時候,會連湯,前菜同埋飲品一齊上 前菜方面呢,茄子就鹹咗D,蓮藕okay 幾脆幾爽!個人認為鰻魚飯咸左D原因係佢到倒得太多鰻魚汁落去!建議大家如果下次想食鰻魚飯嘅時候,不妨叫店員將鰻魚汁另上,咁樣就唔會令個飯太鹹,以致食到最尾嘅時候唔想食啦!而個魚生飯,就係普通魚生飯😅😅😅魚生唔可以話特別好食特别新鮮中中等等既質素!但係如果想喺午餐嘅時候,平平哋食個魚生飯,呢個都係一個好選擇黎嘅😀返到屋企打食評嘅時候,我就想openrice睇下呢間餐廳嘅資料!但係見到大家寫嘅食評全部都係晚餐, 所以就寫左呢一篇午餐嘅食評比大家參考下啦😉 總括嚟講呢間餐廳都可以去試下嘅價錢唔貴,而且午市嘅時候無咩人!所以想同朋友好好地咁傾下計,呢度都係一個幾好嘅選擇嚟

早幾日入咗大坑入面揾食
行下行下見到有一間好隱蔽嘅日本餐廳
入到去睇餐牌嘅時候,
日本料理餐廳飲韓式料理飲品?
不過飲落都唔錯呀!

呢度上菜嘅時候,係成個餐甘上既!
所以你個主菜上嘅時候,
會連湯,前菜同埋飲品一齊上
前菜方面呢,
茄子就鹹咗D,蓮藕okay 幾脆幾爽!

個人認為鰻魚飯咸左D
原因係佢到倒得太多鰻魚汁落去!
建議大家如果下次想食鰻魚飯嘅時候,
不妨叫店員將鰻魚汁另上,
咁樣就唔會令個飯太鹹,
以致食到最尾嘅時候唔想食啦!
而個魚生飯,就係普通魚生飯😅😅😅

魚生唔可以話特別好食特别新鮮
中中等等既質素!
但係如果想喺午餐嘅時候,
平平哋食個魚生飯,
呢個都係一個好選擇黎嘅😀

總括嚟講呢間餐廳都可以去試下嘅
價錢唔貴,而且午市嘅時候無咩人!
所以想同朋友好好地咁傾下計,
呢度都係一個幾好嘅選擇嚟嘅