2024-01-02 157 瀏覽
大圍人氣小店,可惜失望而回@eforeggcafe 興高采烈黎到大圍呢一間冇人唔識嘅精緻cafe@eforegg.一定要試嘅係佢嘅軟殼蟹盒子同埋外表精美嘅窩夫!今次我就食左呢兩款小食先,如果吸引到我,一定做回頭客!🥙 軟殼蟹盒子,真係我滿心期待嘅菜式,上枱嘅一刻其實我係超興奮,點知一野咬落去嘅時候, 原來係好凍🥶個包都好凍,啲蛋汁好水,又冇咩蛋味。心諗,唔係掛,點解咁咖,係咪我期望多左,再食多2 啖又係咁,最慘就係軟殼蟹嘅炸粉好厚, 再加上佢已經凍咗,我就好似食咗濕水棉花咁!超失望!( 我有提示自己唔好畀第一食物嘢影響心情, 帶住一個較為平靜嘅毛mode去試佢嘅甜品), 點知.......🧇 Eforegg 招牌窩夫,抱住期望咁咬左一啖,差d 叫左出黎,心諗:點解窩夫咁凍,而且佢嘅上上下下奶蓋嘅鹹味都唔同,有部分超鹹,有部分正常,內裏有兩粒麻薯,好似湯圓咁大粒,麻薯有彈性,唔屬於軟糯嗰隻(我自己鍾意軟糯嗰隻感覺), 呢個質地就各有喜好 讀者自行選擇。整體質素屬於cp較低,食品質素唔達標嘅階段。 歡迎試過嘅讀者都留言比對一下前前後後嘅分別! 我嘅嘗試唔能夠一概而論,可能係個別例子!
大圍人氣小店,可惜失望而回@eforeggcafe

一定要試嘅係佢嘅軟殼蟹盒子同埋外表精美嘅窩夫!
今次我就食左呢兩款小食先,如果吸引到我,一定做回頭客!

2023-12-24