前日放學後同成班同學仔去公園玩,玩完之後DoubleB話:「媽咪我地好肚餓呀,我要食pizza🍕🍕🍕!」OK👌🏻慈母即刻睇吓附近有咩好地方食pizza啦😗上網見到喺大圍圍方嘅Cafedeco Pizzeria環境好似好寬敞坐得好舒服,啱晒我帶住兩隻豬仔!就揀佢啦🕺🏻 一坐低DoubleB就話呢度好大好靚,staff超Nice啊,見到我帶兩個小朋友嚟好快手就俾咗兩張圖畫紙俾埋顏色筆佢哋坐定定喺度油顏色!仲超Nice間唔中過嚟同佢哋傾偈😆一嚟到兩隻豬仔一個叫Apple juice一個叫chocolate milkshake;我想話個朱古力奶昔超好味啲cream勁幼滑,我同細佬係咁爭住飲🥹🥹🥹😍🥗SMOKED SALMON & PRAWN SALAD 煙三文魚海蝦沙律 $152鍾意佢有啲橙汁同少少薑汁撈埋一齊!好開胃🙌🏻平時我兩個小朋友唔會鍾意ginger,但原來撈埋啲橙味一齊,佢地會對ginger唔抗拒,好fresh同開胃👍🍕SEAFOOD SUPREME 海鮮至尊 $198例牌Pizza有啲蕃茄同芝士,但呢個海鮮至尊嘅帶子,蝦,蜆,同埋蟹肉好新鮮😍細佬第一次食蜆,估唔到佢咁鍾意全部俾佢食

🍕SEAFOOD SUPREME 海鮮至尊 $198
例牌Pizza有啲蕃茄同芝士,但呢個海鮮至尊嘅帶子,蝦,蜆,同埋蟹肉好新鮮😍細佬第一次食蜆,估唔到佢咁鍾意全部俾佢食晒😅人仔細細佢總共食咗三件,仲話yumyum🤤

🥘TRIPLE A GRADE BRAISED PORK BELLY AND PUMPKIN RISOTTO 燒頂級豬腩肉南瓜意大利飯
我同細佬好鍾意食南瓜,不過Bella就麻麻哋,出奇地Bella話鍾意呢個飯,可能因為係烤南瓜唔係全部林GG咁嘅feel,加埋啲南瓜籽,豬腩肉,有𡁻口卜卜脆😍佢而家好似鍾意返南瓜,太好啦🤣

兩隻嘢仲同Staff係咁傾偈,仲話想以後日日坐喺度髹顏色同埋食pizza,笑死🤣好啦,下星期放學搵日再嚟食啦😗

🍕CAFE DECO PIZZERIA
📍大圍車公廟路18號圍方2樓218號舖

#cafedecopizzeria #pizza #CafeDecoGroup #薄餅 #西餐 #TeaSet #下午茶 #hkfoodie #shatin #沙田 #沙田美食