2011-08-28 540 瀏覽
今日我和男友黎咗呢度食午餐,之前都黎過,覺得沙爹牛肉好好味,所以再幫襯。原本想order午餐: 沙爹牛肉要通粉,落order個阿姐答我「無通粉,要通粉就散叫啦!!」我心諗,你冇野ar,你叫我散叫,呢樣+嗰樣,加加埋埋,咁既價錢,我唔使黎食la,間間茶餐廳都可以通粉 / 米粉 / 意粉 / 麵任轉,唯獨呢間就唔得。最後我order咗沙爹牛肉米粉(都係咁好味,又夠沙爹味) + 剪雙蛋(普普通通,沒甚麼特別) + 餐飽(唔係時時有,賣晒就用方飽代替,但今次唔夠熱,仲要搽咗d牛油入去,麻麻地好食) + 凍杯芽好立克(超多杯芽喺面),原本個餐就係$27,飲凍杯芽好立克就要另加$6,合共$33
2011-08-28