難得請左假休息下寫下文,想出下去chill一下😎想去近d地鐵、坐落舒服、野食ok、價錢合理的店真係有時都幾難找cafe我又唔飲得茶同咖啡(基本上即係去黎都唔知做咩🤷‍♂️🤷‍♂️)打算去大圍望望d cafe有無d坐得耐d又望落唔係出名野飲的... 結果就去左呢間野(好啦佢唔係cafe黎🤣)um... 點講好呢... 佢坐落真心好啱我係度靜靜享受假期中的lunch野食方面 (其實除左望落環境好,當然都係望落野食吸引先入去啦😛)我叫左水牛城雞球配意粉,餐湯好快個餐湯就黎左,係蘑菇湯,濃,夠菇味,夠熱,唔水,d菇大粒細粒夠口感層次,利申自己有自己整過,佢d料同我自己整差不多咁多😆😆水牛城雞球,炸得夠透,脆,個酸辣醬佢甜酸辣醬度剛好,有d個醬會太甜佢唔會,d肉幾嫩,粉唔多啱啱好,調味夠,食得出有黑椒同香草更重要係,佢個雞我食到最後都仲脆脆地,肉唔乾,食完又唔覺膩👍意粉比我自己整煙韌d,食得出煮時落夠鹽(我自己煮好多時唔會落咁多鹽,因為成日覺得係屋企煮放咁多鹽好浪費🙈)配菜有誠意,脆肉瓜+蘑菇+洋蔥,有黑椒+鹽調味,明顯有處理過(煎過)
難得請左假休息下寫下文,想出下去chill一下😎
找cafe我又唔飲得茶同咖啡
(基本上即係去黎都唔知做咩🤷‍♂️🤷‍♂️)

我叫左水牛城雞球配意粉,餐湯

蘑菇湯
水牛城雞球配意粉