Under The Roof喺圍方嘅新分店佔地4000呎一邊係髮型屋「LOBBY by Hair Corner」一邊就係「野田珈琲生豆專門店+焙煎」野田珈琲有超過90款黎自唔同產地嘅咖啡生豆 全部都經過日本專業生豆團隊鑑定過先進口除左咖啡 店舖亦都設有「野甜屋」洋食甜品部 不過座位唔太多 上次我週末等左成兩個鐘都未有位🫠 今次平日四點幾去 唔駛等位就入到😆✌🏻🍴野田日式厚鬆餅配8.0北海道牛乳軟雪糕 ($128)鬆餅表面稍微焦脆 蛋香十足☺️🥞不過略嫌唔係好夠濕潤感牛乳雪糕好有驚喜!好味到我同朋友們都“哇”左聲🤣雪糕順滑 而且牛奶味極濃 真係好好味❤️🍴千層酥皮蘋果批配8.0北海道牛乳軟雪糕 ($98)酥皮好脆 好香牛油味👍🏻內餡用上鮮甜蘋果粒同埋香草吉士醬趁熱加埋雪糕一齊食好正🫶🏻店員見到我地睇住本咖啡menu好迷惘 都好主動過黎介紹唔同嘅咖啡豆畀我地😌咖啡豆都會即場新鮮焙煎 以保證新鮮度👍🏻☕️秘魯 亞馬遜 G1 水洗 ($88)風味:檸檬、椰棗、堅果、花生、麥茶餘韻店員話佢地成班員工都覺得呢款好好味 極力推薦呢款!😆☕️尼泊爾 喜馬拉雅山 雪人 高山小圓豆 水洗 ($98)風味:油桃、草
Under The Roof喺圍方嘅新分店佔地4000呎
一邊係髮型屋「LOBBY by Hair Corner」
一邊就係「野田珈琲生豆專門店+焙煎」

除左咖啡 店舖亦都設有「野甜屋」洋食甜品
不過座位唔太多 上次我週末等左成兩個鐘都未有位🫠
今次平日四點幾去 唔駛等位就入到😆✌🏻

🍴野田日式厚鬆餅配8.0北海道牛乳軟雪糕 ($128)
鬆餅表面稍微焦脆 蛋香十足☺️🥞
不過略嫌唔係好夠濕潤感

牛乳雪糕好有驚喜!
好味到我同朋友們都“哇”左聲🤣
雪糕順滑 而且牛奶味極濃 真係好好味❤️

野田日式厚鬆餅

🍴千層酥皮蘋果批配8.0北海道牛乳軟雪糕 ($98)
酥皮好脆 好香牛油味👍🏻
內餡用上鮮甜蘋果粒同埋香草吉士醬
趁熱加埋雪糕一齊食好正🫶🏻
千層酥皮蘋果批

咖啡豆都會即場新鮮焙煎 以保證新鮮度👍🏻

☕️秘魯 亞馬遜 G1 水洗 ($88)
風味:檸檬、椰棗、堅果、花生、麥茶餘韻
店員話佢地成班員工都覺得呢款好好味 極力推薦呢款!😆

☕️尼泊爾 喜馬拉雅山 雪人 高山小圓豆 水洗 ($98)
風味:油桃、草本、糖烤栗子、焦糖、多士、甘甜
店員話呢款咖啡豆喺香港得佢地有得賣🤩

各位咖啡迷千其唔好錯過呀!☕️