2023-04-13 300 瀏覽
與友相約睇“繼續寵愛”展覽,當然係chill的心情去享受,食餐好,就是首選。朋友居於沙田,當然帶佢試一試大圍小店。路過神戶數次,未有機會試試,今日開心去感受一下。中午時間人流不算超多人,可以輕鬆談天。朋友與我也看上了三色丼(三文魚籽,吞拿魚,海膽)仲有小食,湯,沙律及茶碗蒸。當然貪吃的我們也加了蟹肉忌廉薯餅。喝口熱茶後,服務員細心放下了湯麵豉(唔會太咸),中華沙律(正常),蔬菜沙律(蔬菜新鮮不錯)及茶碗蒸(有白果,魚蛋,口感嫩滑)。三色丼(三文魚籽,吞拿魚,海膽)最令人開心係厚厚的吞拿魚蓉,可以說有差不多一厘米厚,超豐富;而三文魚籽也鋪滿碗的三分一位置;海膽都有6小瓣。各海鮮新鮮吸引,一口接一口,令人興趣不斷。仲有熱辣辣蟹肉忌廉薯餅,令今次相聚畫上完美體驗。#Hong Kong foodie #Taiwai #Carado Garden #Japanese Cuisine #ethical small shop #chill day #My Neighbor Totoro