開番夜晚堂食嘅第一日即刻來大圍老志號新強記食中菜提早慶祝母親節😆!4 個人叫左個3-4 人餐😂 完全係5 個人的份量好大份上菜速度非常快,侍應都有幫手碗碟套餐$820沙田新強記雞粥(大)雞多好好足料,雞味濃(咸雞),份量極大份 4 個人每人兩碗仲有一半淨~新強記燒鵝皇(例牌)燒鵝味道果然係老牌酒家,味道好入味 ,吃得出師傅有甘上下功夫!唔知係味我地見到好多野食擺左一陣先食個皮就唔係話好脆,但啲肉同味道真係一流😝金牌燒乳鴿(2隻)呢個燒乳鴿外脆內軟!!非常新鮮!全家讚不絕口😂完全果陣so 味! 大推大推🤭菠蘿生炒骨呢個就係家常小菜 但份量非常慷慨😂比起平時酒樓多數都係菠蘿椒但呢個肉呢個肉份量好多又唔會炸到好多粉!椒鹽脆豆腐 呢個媽媽最愛 好脆 好熱 又唔會太咸 點少少醋 食完唔會成口味精好口渴 !🫠金銀蛋浸時蔬呢個係菜係平日發揮🤓 但唔會好咸真係好岩胃口😂大家清哂的一碟!瑤柱蛋白炒飯😆炒飯最重要粒粒分明 呢個炒得火候岩岩好 瑤柱同蛋白份量比例好好 每人食左2-3 碗 ,仲有少量蔬菜🤭 最後送甜品有紅豆沙/綠豆沙🥰大家都選左綠豆沙😂😂😂!清熱氣 飽到棒住個肚

4 個人叫左個3-4 人餐😂 完全係5 個人的份量好大份
上菜速度非常快,侍應都有幫手碗碟
套餐$820

沙田新強記雞粥(大)

新強記燒鵝皇(例牌)

金牌燒乳鴿(2隻)

菠蘿生炒骨

椒鹽脆豆腐