2022-05-13 85 瀏覽
今日一家人特登黎到大圍食燒鵝, 其實大圍呢區好耐都冇黎過, 但近年可能多左住宅關係開左好多林林總總既餐廳, 所以更開發我既揾食地圖😂新強記食燒鵝, 其中一樣最正既地方就係佢地鐵一出就係, 如果渣車黎餐廳隔離已經有代客泊車!外觀新強記仲保留住古色古香既感覺, 勾起好多兒時回憶😊食野喇喂, 佢地餐牌改變都不大, 選擇依然🤗🙆🏼‍♀️新強記燒鵝皇(半隻) $260大大份既燒鵝皇, 感覺比以前食好似更多😂very juicy既皮包住厚實既肉, 半肥瘦肉, 呢個就係我最中意既口感!🙆🏼‍♀️沙田新強記雞粥 $98雞粥好有鮮雞味, 雞肉件數都幾多, 而且粥底厚好有飽肚感!🙆🏼‍♀️金牌燒乳鴿 $48/件呢個價錢食到燒孔鴿其實都幾底!孔鴿脾炸到好脆😋😋諗起都覺得正!🙆🏼‍♀️海鮮孖寶A 龍躉 $368呢個餐已經包左以下幾樣, 其實都幾抵食💛翡翠炒龍躉班球炒得好惹味, 好想整個白飯撈黎食, 但已經太飽喇💛蒜蓉蒸龍躉頭腩頭腩好嫩滑, 魚皮充滿膠質, 我唔食魚皮既都忍唔住😁💛蜜汁叉燒皇JUICY叉燒EVER!!而且肉質細嫩唔”鞋”口我地幾個爭住食😹️️
食野喇喂, 佢地餐牌改變都不大, 選擇依然🤗

🙆🏼‍♀️新強記燒鵝皇(半隻) $260

🙆🏼‍♀️沙田新強記雞粥 $98
雞粥好有鮮雞味, 雞肉件數都幾多, 而且粥底厚好有飽肚感!

🙆🏼‍♀️金牌燒乳鴿 $48/件

🙆🏼‍♀️海鮮孖寶A 龍躉 $368
呢個餐已經包左以下幾樣, 其實都幾抵食
💛翡翠炒龍躉班球
炒得好惹味, 好想整個白飯撈黎食, 但已經太飽喇

💛蒜蓉蒸龍躉頭腩
頭腩好嫩滑, 魚皮充滿膠質, 我唔食魚皮既都忍唔住😁

💛蜜汁叉燒皇

️️