2006-04-10
小弟由細到大都住係良景,十幾廿年黎祥景可以話係第二個飯堂!首推佢D凍奶茶!唔知係我偏見太深定係唔識賞其他o個D,祥景D凍奶茶既質素係第二度搵唔到(包括大酒店同D高級餐廳),味道到底係點真係唔係筆墨可以形容,但係我每次介紹朋友試佢地都話一流!而且水準好稳定,未試過有一次係差既!以前讀書時試過一日五杯....就如其他評家分享,而家係香港自己做埋麵包同蛋撻既茶餐廳已經好少,如果講埋質素既話可以話寥寥無幾,但係祥景就係其中之一!尤其係D蛋撻,新鮮出爐o個陣時D伙計就大聲講:「蛋達出爐!」真係好有Feel!之後就會見到有唔少人即刻要叫番一、兩個!至於其他食物同餐都有一定水準。另外要讚既係佢間中都會推出D新餐,最明顯既係D早餐同下午茶餐,以前得幾個揀,近幾年再加埋鮑片麵、厚多士等等。環境方面可以啦!早排閃電式翻新(差唔多可以話一夜之間),近期再加埋部大電視。真係識做生意!以上都係小弟個人既睇法,會有D偏見(因為感情份好高)!希望大家見諒。