同朋友0係ifc 睇完戲, 想搵d 特色cafe 坐坐hea hea朋友就提議左呢間bagels alley, 因為佢0係附近工作, 所以佢久唔久都會幫襯查實呢位朋友出名挑剔不過佢都讚到呢間小店天上有地下無我地就梗係要跟住佢食好西啦~~~上openrice 睇返d comments, d人都話地點好隱蔽, 我都幾認同如果唔係有朋友帶路, 我都應該唔識搵, 哈哈!就咁話"中環中心隔離條巷仔"實在太籠統, 因為圍住中環中心有超多條巷仔所以我會話係: 首先要上去中環中心個平台, 面向住皇后大道有5枝旗杆 (的士站附近), 條小巷就係你的左面了~~行到落去條巷仔好開心, 因為真係好有自成一角feel 呢!outdoor 仲有兩張台, 感覺還不錯幾relax! 當日唔太熱, 我地揀左坐出面, 因為我地3個女仔都比較嘈, 費事嘈親店員&其他食客啦, 哈哈!!!3個人分別order 左3個sets一個係藍莓bagel 配bacon & egg 再額外加ham 呢個係邪惡貪心之選, 我中意佢d 蛋煎到半熟, 有蛋汁爆出來另一個係洋蔥包配佢地個no.1 seller pastrami bomb我冇試到呢

查實呢位朋友出名挑剔
不過佢都讚到呢間小店天上有地下無
我地就梗係要跟住佢食好西啦~~~
如果唔係有朋友帶路, 我都應該唔識搵, 哈哈!

行到落去條巷仔好開心, 因為真係好有自成一角feel 呢!
outdoor 仲有兩張台, 感覺還不錯幾relax!

3個人分別order 左3個sets

我冇試到呢個, 朋友話超正, 下次要試佢!

最後一個係火雞再額外加牛油果

特別想讚下個火雞+牛油果, 真係超超超超足料!!!!!!!
試過出面d cafe, 加成30蚊40蚊先比得0個幾舊仔牛油果 (仲要係薄切......)
呢度只係加20蚊, 就比差唔多大半個你架啦!!!!!!

店主話要make sure 啖啖都食到牛油果喎
呢d 咪有heart 囉

食到一半, 店主都出來同我地傾下計, 問下我地意見
睇得出佢地好有心去run 好呢間鋪頭, 加油呀! 我一定會再來幫襯的!