2022-12-17 52 瀏覽
🐥 #觀塘 #dodamchicken觀塘好味又抵食嘅韓國餐廳唔算多,今日就去咗其中之一——位於亞太中心嘅「Dodam Chicken」😋 呢度嘅炸雞焗雞都好出名㗎💓🐣 雙重滋味焗雞 ($248)一個價錢就可以食到兩種味道嘅焗雞,仲可以任揀味道添😋 因為焗雞份量好多,有兩種味就冇咁dry喇~ 我哋揀咗「原味」同「蜂蜜牛油香蒜」🥰 原味本身都好香口,皮薄、肉嫩,焗到熱辣辣上枱,超正㗎! 蜂蜜牛油香蒜更加好味!佢有種蜂蜜香味,食得出唔係普通蜜糖🥰 甜得嚟唔會漏,香蒜亦唔會太重口味~🍳 芝士雞蛋卷 ($135)韓式嘅芝士雞蛋卷係我嘅all time favourite 😍 啲雞蛋卷脹卜卜😛 香滑軟腍嘅雞蛋卷,包裹住超多超邪惡嘅芝士,拉開仲有拉絲添,超邪惡!🍜 冷湯麵 ($125)冷麵入面有好多材料,包括雞蛋、青瓜、泡菜、蘿蔔等等,辣辣哋好開胃! 蕎麥麵仲好健康添🥰🧉 Yogurt smoothie ($58@)我哋揀咗兩杯yogurt smoothie,分別係藍莓同柚子味,佢哋超級無敵大杯,香甜好飲😚
🐥 #觀塘 #dodamchicken

🐣 雙重滋味焗雞 ($248)

🍳 芝士雞蛋卷 ($135)

🍜 冷湯麵 ($125)

🧉 Yogurt smoothie ($58@)
2022-12-12