2020-04-25 53 瀏覽
日忙夜忙,好耐都冇食好野,所以經過朋友既介紹後,我地就黎到荃灣食一間好味既石板燒。餐廳既環境很有特色,牆上寫上牛唔同部位的口感,各自既優點,等客人可以揀揀自己口味既部位。我地揀左兩個set,前菜我地揀左味噌湯同沙律配白飯或薯菜。為左盡量試每一道菜,我地各樣選一份。沙律新鮮,飯都用左珍珠米同加左飯素,有誠意!首先上枱既,就係牛側腹扒。牛側腹扒輕輕係石板上燒後,肉的表皮呈現出深啡色。牛的肉質較為結實,有口感,亦同時帶有較香濃的牛肉味,非常適合鐘意重牛味的食家。其次,就係上腰西冷。西冷平時就食得多,但係要食到肥瘦均勻,呢到就能夠滿足到你。由於牛肉肥瘦均勻,口感比牛側腹較為豐富,亦同時帶有小小入口即溶既感覺,非常惹味。所有牛都有兩款醬比你揀,有阿根廷青醬同紅酒牛肉汁,建議兩者都試下,因為都同牛扒好夾!整體黎講,食物既質素非常好,值得大家一試。但由於位置離地鐵站較遠,有booking既朋友記得預早出發。

我地揀左兩個set,前菜我地揀左味噌湯同沙律配白飯或薯菜。