▲精緻拉花,手握一杯浪漫。前幾日途經炮台山,剛好有一個鐘無嘢做,於是我就搵下附近有咩靚嘅黃店Cafe~點知有驚喜!搵到呢間拉花超靚嘅「Pause It」!​呢間店出名顏色漂亮嘅拉花Latte,如粉藍色嘅藍橙Latte、粉紅色嘅紅絲絨Latte、粉紫色嘅紫芋Latte,以及黑白色嘅竹炭latte等等,一杯在手,令人少女心爆發!​另外,咪睇佢顏色咁繽紛,就以為係色素集合體,其實佢哋嘅顏色都來自天然食材,好似紅絲絨Latte係用紅菜頭,藍橙Latte係用藍海藻粉等等,注重健康嘅朋友都無有怕。​▲紅絲絨Latte有少少莓味,味道唔錯。▲藍橙Latte真係帶少少橙味,奶香濃郁。今次我就揀紅絲絨Latte,朋友揀咗藍橙Latte,咖啡師仲分別畫咗獨角馬及海馬拉花,真係勁精緻,靚到唔捨得飲!😍​至於味道方面,我跟朋友飲完都唔太知咩味><就是香香甜甜、質感綿密嘅奶泡~整體唔算話好特別,但打卡嚟講就100分!​▲Pause It樓底高,空間感十足,坐得幾舒服。▲白色、水泥地板及木製傢俱,有啲去咗首爾Cafe嘅感覺。▲好鍾意Pause It個環境,落地大窗,自然光充足,加上白色和木色嘅裝修
▲精緻拉花,手握一杯浪漫。

紅絲絨Latte
▲紅絲絨Latte有少少莓味,味道唔錯。
藍橙Latte
▲藍橙Latte真係帶少少橙味,奶香濃郁。

▲Pause It樓底高,空間感十足,坐得幾舒服。
▲白色、水泥地板及木製傢俱,有啲去咗首爾Cafe嘅感覺。
▲好鍾意Pause It個環境,落地大窗,自然光充足,加上白色和木色嘅裝修,氣氛又Chill又清新,係度Hea的確唔錯!​
2020-08-27
紅絲絨Latte