2021-07-20
呢間嘅門面好有氣勢,又有特色,而且一直係心水想試既其中list !!!!新鮮豬骨湯底聽聞呢一間嘅食物好新鮮,決定以清湯試一試。湯底配料好多,有冬菇、火腿片、大涌、蝦米仔,建議滾起飲返碗先,因為真係好鮮甜,食完成餐飯都唔會覺得口渴。黃喉新鮮上枱,清洗得非常乾淨,只要淥10至15秒就食得,口感非常爽口彈牙,冇任何腥臭味!老油鬼鬼係油炸鬼裏面釀咗墨魚滑,墨魚滑之上仲有蟹子,建議放落窩嘅時候將墨魚滑向湯底。瘋狂辣牛肉上枱已經感受到佢嗰種辣,因為真係有好多辣粉包住整片牛肉,辣味會慢慢滲入口腔,食落牛香濃郁,肉質淋軟,同時間個清湯底亦都會加上咗一陣辣味,好滋味!西班牙黑毛豬豬腩肉豬肉好薄身,唔需要淥好耐都唔擔心肉質好乾,腩位部份爽口,黑毛豬帶有既個份豚香亦明顯更濃,肉色粉嫩。手工萵筍打邊爐必食之一,上台見到個攞盤都唔捨得破壞佢。餐廳將萵筍切設成條狀再捲起形成花嘅形狀(個人口感鍾意淋身少少所以煮耐啲)食嘅時候已經吸晒湯底嘅鮮味,淋淋綿綿。鹹蛋流沙丸好少見到亦都未買過,見佢流沙緊係要試一試。丸子會稍為發脹,建議先咬開一半,鹹蛋黃嘅醬會慢慢流出,味道夠濃,亦夠鹹香!新鮮炸響鈴每一條都新鮮炸起,超級脆而且
新鮮豬骨湯底
黃喉
老油鬼鬼
瘋狂辣牛肉
西班牙黑毛豬豬腩肉
手工萵筍
鹹蛋流沙丸
新鮮炸響鈴
每一條都新鮮炸起,超級脆而且有用過隔油紙索一索,所以油膩感即時減少,建議浸2秒就要拎上嚟,咁就食得出一層一層嘅脆口!平時食嘅包裝響鈴會有浸油溢味,呢個就完全無啦!
💡調味費用每位$25,仲有時令水果,當晚用餐有巨鋒提子同鮮甜西瓜!