2018-10-30 278 瀏覽
雖然住喺呢頭 但我自己未試過喺蘇豪東呢度食飯 近呢幾年好似越開越多餐廳 而且種類都越嚟越多今日個friend有開心事 就搵左呢間日本嘢慶祝一下鋪面唔算好大 冇book位既話去到7點幾有機會冇位 食物種類都幾多 而且就算weekend夜晚都會有dinner set 價錢唔算太貴 但今日要開開心心慶祝 就當然要豪食啦🐟原條秋刀魚刺身 $198池魚王刺身 兩切 $80金目鯛刺身 兩切 $100入秋我係一定會食秋刀魚既 我好鍾意佢有好濃既魚味但又唔會腥魚肉既質地夠曬結實 好有咬口池魚同金目鯛既質地就相對淋身d 但係都會比較有油香 呢兩款既魚未算係好肥美既魚 味道偏向鮮甜 而且佢切得好大片 食落滿足鹽燒牛舌 $90牛舌燒得剛剛好 比我想像中既稍微厚dd面頭有輕微既調味 唔算太鹹 點少少沙律醬就夠曬惹味燒白鱔 $65呢個係驚喜之作 個friend揀得好啊魚皮燒到好脆身 白鱔既味道好香濃 一串唔係好夠食特上刺身定食 $298築地鮮魚 大Toro 油甘魚腩 日本帆立貝 特大赤海蝦 麵豉湯 沙律 茶碗蒸 烏冬一上檯見到個油甘魚腩者係嚇親 大片到我一啖食唔曬 就算係大Toro呢d比較貴既食材 佢都依然係切
雖然住喺呢頭 但我自己未試過喺蘇豪東呢度食飯

呢個係驚喜之作 個friend揀得好啊
魚皮燒到好脆身 白鱔既味道好香濃 一串唔係好夠食

特上刺身定食 $298
一上檯見到個油甘魚腩者係嚇親 大片到我一啖食唔曬
就算係大Toro呢d比較貴既食材 佢都依然係切得好大片 兩款魚都好有油香味 食得多會有d溜 呢個時間食啖麵就最適合啦
蝦同埋帆立貝就好鮮甜 完全唔會有唔新鮮既味道

壽司定食 $268
大Toro 築地鮮魚 日本鮮帆立貝 赤貝 油甘魚腩 特大赤海蝦 日本象拔蚌 海膽
麵豉湯 沙律 吉列廣島蠔
壽司既飯醋味同大小都適中 特別覺得象拔蚌好食 好鍾意果種口感
海膽既味道都夠曬鮮甜 好想食多舊
壽司set可以加$10要碗烏冬 怕唔夠飽既話可以加埋

Kirin口味啤酒 蘋果味$78
呢款口味既啤酒我之前未飲過 飲落好甜唔重酒味 平時唔太飲酒既人都適合

呢間小店既魚生都幾高水準 夠新鮮而且份量都不得幾足
呢度其實價錢幾大眾化 叫set都係百幾蚊