2017-01-08 190 瀏覽
今次想同大家分享一下一間位於觀塘嘅西餐廳--February 。食左咁多次西餐,呢間餐廳都算經典!點經典,唔講咁多,睇圖!龍蝦湯呢個湯簡稱(龍蝦水)差,講完!最慶係要另外加錢,噴血!法式白酒汁煮藍青口呢個菜要分兩part講,首先餐廳所謂法式白酒汁,原來係普通忌廉汁底加煙肉碎,洋蔥,淡而無味。藍青口呢全部煮到好似手指尾頭咁細粒..算,希望在明天,俾多次機會,(咖啡杯都企不穩,我忍)睇埋下一味先!西班牙黑毛豬鞍架配蕃茄菠蘿沙沙嘩,睇賣相,應該衰極有個譜,點知原來好離譜!份量適中,煮法都可以,咁仲有什麼問題?開估係肉質問題,我估豬扒肉質應該係算低級,可能是平價食材,價錢是hkd 182 ,雖然唔算貴,但都唔平,良心,唉。總結:有一樣嘢真係真心讚下,就係Manager and waitress,服務態度一流,雖然好忙,但都可以滿足客嘅需求,保持笑容及有耐性!好少見咁敬業,佩服!其實有一班咁出色嘅樓面班底,認真地調理下廚房出品呢個大問題,生意應該會更好!
龍蝦湯
呢個湯簡稱(龍蝦水)差,講完!最慶係要另外加錢,噴血!

法式白酒汁煮藍青口

西班牙黑毛豬鞍架配蕃茄菠蘿沙沙