2019-10-17 74 瀏覽
住緊粉嶺既我地,要解決三餐,除左係自己煮同屋企樓下d食店之外,最近我屋企既地區就係大埔,所以好多時放假老公會揸下車去大埔行街食野。唔好問我點解唔簡大埔住🤐今日係呢個星期最後一日,時間真過得快,好唔想聽朝晨咁早起身返工😛所以我今晚要出街食飯,唔要食屋企樓下個d茶記。平時去開大埔食飯個幾條街,我地發現新開左間日本野,就入左泥試下入面環境感覺置身於日本居酒屋🎏落單是用QR code炸日本池魚仔,香口之餘配上沙律醬,簡直一流串燒併盤熱辣辣大大串,好好食。串燒以蔬菜為主,亦有兩、三款肉類,特別係燒烤過嘅菠蘿,香甜多汁調味鹽,可以提升食物鮮味刺身加壽司併盤份量十足,用料新鮮,刺身有大大隻日本刺身蠔、大紅蝦、三文魚、帶子、紋甲魷魚、海膽

入面環境感覺置身於日本居酒屋🎏
串燒併盤
調味鹽,可以提升食物鮮味
刺身壽司併盤份量十足,用料新鮮,刺身有大大隻日本刺身蠔、大紅蝦、三文魚、帶子、紋甲魷魚、海膽
2019-09-22