2018-05-09 148 瀏覽
呢間101係CWB 有別於一般火鍋既感覺,係高層而且有海景睇上網仲見到有D明星會來打卡價錢包左任飲任食既,我地揀左台灣紅燒牛肉涮涮鍋(小辣),肉類呢就揀左手切安格斯prime grade 牛頭脊肥牛片。好特別地呢度係有台灣夜市既火鍋料,不過我自己麻麻哋內臟所以就冇叫到就叫左兩位101特選手工火鍋拼盤唔使驚唔夠食因為可以無限追加精選火鍋配料好多都好吸引先來前菜,分別係手工麻辣麻醬手撕雞同麻辣木耳~想再encore一碟手撕雞,不過之後仲有咁多嘢食就忍左手湯底到啦好足料!紅燒牛肉好入味,有少少煙靭,豆卜吸左紅燒牛肉湯底好惹味未追加任何火鍋配料之前已經好豐富肥牛睇得出色澤靚,肉質新鮮,脂肪分布平均,六一六,滑嫰得來牛味好重,推介最中意既就係佢既手打丸,較彈牙同鮮味十足分別係牛丸,蝦丸同墨魚丸另外仲包括太極冬菇,墨魚汁鳥結糖,黑松露蟹子海鮮軍艦~另外仲有炸響鈴同炸魚皮,好爽口呢度既野飲都好出色 尤其係珍珠奶茶 好香滑 珍珠又多Q彈,上面仲有Oreo咁既野tim另外沙冰亦解暑之選~仲有cocktail 紅白酒飲tim,可以行出露台望住海景飲,so chill

上網仲見到有D明星會來打卡

就叫左兩位101特選手工火鍋拼盤
唔使驚唔夠食因為可以無限追加精選火鍋配料

好多都好吸引

湯底到啦

未追加任何火鍋配料之前已經好豐富

最中意既就係佢既手打丸,較彈牙同鮮味十足
分別係牛丸,蝦丸同墨魚丸
另外仲包括太極冬菇,墨魚汁鳥結糖,黑松露蟹子海鮮軍艦~

另外仲有炸響鈴同炸魚皮,好爽口

另外沙冰亦解暑之選~