2012-08-31 262 瀏覽
七月中朋友生日,提議火‧間‧土慶生。已經有好幾年都無到過這兒了,今日此地重遊,發覺已經唔同以前,環境依舊對住尖沙咀個海,五光十色倒影在維港,香港夜景真美。但係食物方面就真的大不如前。 今次六個人安排於走廊盡頭的大枱,另另舍舍高了起來,周邊都無枱,面對收銀,感覺好怪,幸好背對落地玻璃,夜景盡收目內。因為這邊少人經過,加上侍應不足,所以每次Order食物都等等等。而且火‧間‧土沒有凍水提供,枝裝礦泉水要收費,只有熱騰騰的茶供應。今次叫的食品味道偏濃,全晚都好口渴,又無凍水供應,唯有飲熱茶,好慘呀!海膽三文魚卷-海膽好鮮甜絕無腥味!不過真係好細件,小霸王分到一件,個口毓一毓就無了。帶子壽司味道普通,跟板x差唔多,但價錢係高出一大半有多,真係有D唔抵,果然手握壽司不是火‧間‧土的強項。大蝦爐端燒-熱辣辣,食得出係用電爐燒的,蝦殼帶點燒烤味,非用焗爐般粗製濫造。醬汁焗廣島蠔-必食之選,每一隻焗蠔都有兩粒蠔肉,個汁好濃好好味,跟焗蠔好夾。 但相反叫左個燒蠔串,味道唔好,好咸而且有沙。海鮮pizza好好味,夠熱好多汁,但個餅底始終都唔夠專門吃pizza的餐廳好。因此好食,後追加另外一個味道的pizz

只有熱騰騰的茶供應
海膽三文魚卷-
帶子三文魚-
大蝦爐端燒
醬汁焗蠔-必食
 但相反叫左個燒蠔串,味道唔好,好咸而且有沙。
海鮮Pizza-90幾
海鮮pizza好好味,夠熱好多汁,但個餅底始終都唔夠專門吃pizza的餐廳好。因此好食,後追加另外一個味道的pizza,但味道差左又好乾。
卡邦尼蟹肉焗飯
白汁蟹肉焗飯-男生一定要有米落肚,否則唔湊米氣。個飯本身好普通,但對於芝士魔的小霸王來講就喜歡,因為個汁好好車打芝士好creamy。
地瓜甘薯
呢個好特別,食食下小霸王食得出係用New york cheese cake上面個一習sour cream焗,出奇地夾,不過焗完之後成灘油喎
!下次回家試下home made。
題外話/補充資料: 一定要BOOK位,而且WINDOW SIT個VEIW好正。 因為朋友生日,收左我們切餅費50元,但無幫我們切蛋糕。
2012-07-06
慶祝紀念