2017-12-11 454 瀏覽
家人生日試一下少去的餐廳~~~呢間前身係法國菜館時食過幾抵食,每人$400左右頭盤到甜品,好味滿足印象好~~變咗身之後一直未試,今次去到感覺唔同哂,店內光猛,大部分大枱,氣氛cheerful,唔錯間餐廳叫XXL,諗住啲dish好大碟,點知.....的確有好多大碟的size, 但都要成千蚊一款叫一碟之後應該叫唔到咩其他嘢⋯⋯而且雖然話都叫做係牛扒呀,海鮮呀,睇落做法都會味道OK,但其實又唔係好特別的菜式,感覺有啲貴我哋4個人,叫咗啲唔係咁大碟的菜式叫做test吓先:Plater 好別緻,全部都炸得好味,不過就係份量少--->即係貴囉其實真係冇嘢好講....大部份食嘅都好味.....但好多有水準的連鎖西餐廳都做到,但呢度食比較貴.......以上每碟賣相好靚,但全部都$400-500一碟.......🤔每人飲埋杯啤酒,埋單$2xxx🤔 我只可以講唔係family dinner的地方,有purpose要慶祝一下大洗一筆的話都幾開心掛但飲多幾杯酒又唔止呢個價啦總結呢餐雖然好味,但食咗成$500個人都唔係好飽,都係等有老細請食飯先點佢帶我食啦
家人生日試一下少去的餐廳~~~

叫一碟之後應該叫唔到咩其他嘢⋯⋯

我哋4個人,叫咗啲唔係咁大碟的菜式叫做test吓先: