2021-05-02
今日同男朋友經過見到好多人,又走去等下,香港人最鍾意排隊,我地主要叫左特式壽司:龍捲風沙律個個都叫,所以又試下,好多菜,好多蟹柳,仲有蟹子,中華沙律,食落都好蟹配搭,沙律菜好新鮮爽脆金龍卷係兩隻炸蝦份量,上面有三文魚,芝士,上面個醬唔無普通沙律醬,明顯溝左野,食落有芝士味,甜甜酸酸仲好脆口,層次好豐富秋葵蝦肉天婦羅 呢個秋葵脹卜卜,因為入面釀左蝦膠,外脆內款,熱辣辣,好味,略嫌個蝦膠淡左啲,再多略調味更好富士山 & 辣妹兩個都好重量級呀,富士山就係鰻魚,牛油果,蟹柳同脆脆,個鰻魚俾其他野搶晒,要食到最尾先食到,真係好滿足。辣妹就係芝士,炸蝦,辣味吞拿魚,我最愛既吞那魚,一入口好香吞那魚,軟熟既吞那魚配上脆蝦同埋醬汁,每啖都好多重口感。呢度最大特式係啲卷物口感同味道好豐富,唔會淨係食到一樣野,而係會食到前中後三種層次口感同味道,都幾特別!
龍捲風沙律
金龍卷