2019-02-21
今次係第二次食呢間,兩次都係weekdays 夜晚,打電話去book位話full booking, 但係去到只係坐咗幾張枱,都冇5分1人滿。之前食佢嘅pizza同炸雞好有驚喜所以再帶朋友黎食。去到門口,佢話個爐壞咗,冇飯冇意粉冇年糕😂😅好彩我哋去嘅目的唔係飯意粉年糕姐。為免全肉餐,我地嗌咗個全素salad叫蜜糖柚子花園,$88.佢只有3款salad, 有兩款都係有雞肉的。salad清新有波蘿,係開胃的好前菜。佢有好多款嘅炸雞,想試多隻味可叫半半12件$198.好似有啲貴不過食過係覺得超值,之前試過銅鑼灣一間賣廣告賣得好行,個樣好似好正嘅炸雞店,完全中伏,雖然大件,不過乾身到呢。。。所以第一次食呢到嘅炸雞係surprised! 佢唔算太大件,我地3個女仔叫12件半半都ko哂,而且佢真係外脆內”亂”。我地叫咗蒜香甜辣秘製炸雞同埋蜂蜜牛油秘製炸雞。蒜香係多醬汁嘅,蜂蜜嗰個係好芝士粉嘅,一酸一甜好美味。Pizza 就叫咗 9吋芝心Maru大哥$123普通批邊。可能個雞好正所以搶哂pizza嘅風頭。係好食嘅,不過冇嘜特別囉😅食呢啲油膩野當然要配啤酒啦。啤酒有10幾款我哋唔識揀就叫左beer f
之前食佢嘅pizza同炸雞好有驚喜所以再帶朋友黎食。
佢只有3款salad, 有兩款都係有雞肉的。
salad清新有波蘿,係開胃的好前菜。
佢有好多款嘅炸雞,想試多隻味可叫半半12件$198.
食呢啲油膩野當然要配啤酒啦。啤酒有10幾款我哋唔識揀就叫左beer flight #2, 黎到覺得幾靚,佢仲分濃度苦度排列,不錯👍🏻不過都係覺得啤酒份量少左啲。
Beer flight #2
整體來講,我覺得價錢加份量呢係偏貴左少許。不過成餐都係好好食,冇難食嘅點。
下次會再嚟食佢個炸雞同埋試吓佢個泡菜pizza。