已經好一段時間冇食過韓燒,於是就決定同朋友韓燒一下。上網SEARCH下見呢到間除左燒肉之外,仲有海鮮提供,都幾吸引,所以決定試呢間佢係放題形式,任飲任食110分鐘好彩我地早左少少上去,等緊職員執枱期間愈黎愈多人等,如果遲多少少可能未必有位食物ORDER紙3張,分別係 牛/豬/香腸、海鮮/雞/羊、蔬菜/麵/飯/湯/小食。飲品就出面雪櫃自己拎,有汽水,茶,果汁等等,或者可以額外加錢叫酒飲。唔好以為ORDER紙得3張咁少,其實裡面可以揀嘅種類其實都好多下,貪心嘅我當然同朋友差唔多每樣食物都叫少少,咁就可以樣樣都試下 等食期間職員放低左3樣前菜,分別為泡菜、海帶、芽菜,另外仲有件蘿蔔係用黎清潔個爐出面調味料區可以自助拎醬黎點燒肉食豬/牛/雞肉類海鮮類蔬菜類小食類D食物陸陸續續出緊,放到成枱都係一邊燒一邊食真係好忙,冇時停生菜夾住D肉黎食,咁就可以去除咁D油膩感因為真係食左好多野我喺到集中講下幾種薄切西冷牛扒/烤肥牛/醬汁牛五花肉:夠薄身,基本上放上去燒一燒再反轉燒一陣就食得,味道香濃,快靚正厚切豬腩肉:肉夠厚身,燒緊時會出油,食落好有咬口又香豬油味,點辣醬再夾喺生菜食就一流雞翼:呢到會先處理左
佢係放題形式,任飲任食110分鐘

蔬菜類

魷魚鬚、柚子味炸雞
什菜沙律
小食類

D食物陸陸續續出緊,放到成枱都係

雞翼、雪花牛仔肉
一邊燒一邊食真係好忙,冇時停

生菜夾住D肉黎食,咁就可以去除咁D油膩感

因為真係食左好多野
我喺到集中講下幾種

雞翼:呢到會先處理左,可以成隻攤開平放,咁就更加容易熟又容易食
大蝦/帶子:新鮮,食落肉質彈牙夠鮮甜

蒜蓉芝士生蠔:蠔就唔算大隻,燒完之後溶化左D芝士配落蠔黎食好好味
不過因為驚海鮮燒得唔夠耐會肚痛,所以燒蠔都會比較花時間
咖喱魷魚鬚:食落彈牙,咖喱味味道適中
青陽辣雞腎:食落有口感,佢隻辣味幾刺激

生菜籃:一定要叫!用黎夾住D肉黎食,如果唔係淨係食肉實會好快食濟
柚子味炸雞:唔算大件,作為小食就啱晒,佢D炸雞食落係有柚子味,呢個配搭幾清新,都幾夾
炸魷魚鬚:唔會炸到乾晒,食得幾好味
什菜沙律:好大碗
佢係落左蕃茄仔、沙律菜加醋汁,食落酸酸地夠開胃

竹蔗茅根、荔枝紅茶、青檸飲品
飲品任飲,咁就唔駛驚食咁多燒肉食到口渴

椰子味雪條、芒果味雪條
淨返半個鐘左右,職員開始會派甜品紙,每人一樣,我同朋友就揀左椰子味同芒果味雪條

任食110分鐘連埋加一,平均每人$284,相信好多人都會認為放題食物質素會比起散叫差,但呢間絕對唔係,每樣食物都好有水準,上菜速度都OK,值得一讚
2019-09-05
前菜