2019-05-11 216 瀏覽
呢間位於旺角女人街既韓國餐廳,人流唔算多,整體環境氣氛都令人感覺到傳統既韓式餐廳風格,餐廳可以韓燒,亦可以叫傳統韓式菜式,都算係好多選擇。呢幅壁畫幾靚!今次叫左碟烤肉什錦拼盤,入面有雞牛豬,雞同牛都醃左,燒完好好食,肉質好嫩,配搭生菜同麵士醬一齊食,唔會太膩之餘仲可以食得有營少少😋 而五花腩就係原味上,但好厚切,小編鐘意燒到過晒火,焦焦地咁食,豬油都晒出黎,變到幾脆口,另一面就燒岩岩好熟咁,食落又脆又正!小編仲叫左石頭鍋牛肉飯同人參雞湯,先講個飯,呢個石窩飯好勁,熱力可以維持好耐,要盡快撈好個飯,如果唔係底下就會變到好焦,就算小編keep住撈,個飯底都可以做到焦脆感,可想而知個窩有幾咁高溫,所以撈既時候都要小心😂味道方面我覺得係幾好食既,可以加入韓式辣醬,會更美味!而人參雞湯黎講,我覺得就一般般啦,雞湯冇鮮雞味,只飲到好似滾水沖既人參味,所以呢道菜係有待改善!

呢幅壁畫幾靚!

前菜

雜錦烤肉拼盤

牛舌

味道方面我覺得係幾好食既,可以加入韓式辣醬,會更美味!

石頭鍋牛肉飯

2019-05-09