2017-08-09
去大角咀打波後,在附近覓食,架單車吸引左我入去。主要食西餐多國菜,有西冷扒、pasta、墨西哥烤餅到印度咖哩,適合一班人gathering食飯。送上的麵包熱熱的,有嚼勁。忌廉湯軟殼蟹意大利飯($148),risotto裡藏着不同菇類,而飯做法和一般的不太一樣,唔係creamy個種,帶有芝士,味道偏淡身些,中和返炸物的油膩感,感覺很fresh。燒豬仔骨拼海鮮帶子($208),由於烤rib係即叫即做,所以都要等下先,約30-40mins,要早D落單。厚身的Rib 肉的確係幾嫩,有質素,而且啖啖肉,唔會骨多肉少,略嫌bbq sauce 唔夠多。新鮮帶子兩隻,煎得好香,sauce甜甜地,美味。檸檬蛋白批($68) 灑上花瓣,nice presentation。賣相不俗,最喜愛lemon flavour,甜酸味道balance得好好,crumble底好脆,白色的lemon foam 好soft,配黃色的mousse,口感非常豐富。
送上的麵包熱熱的,有嚼勁。
忌廉湯
新鮮帶子兩隻,煎得好香,sauce甜甜地,美味。