2020-03-13 1396 瀏覽
住喺石門附近平時都係食開京瑞一二期嘅餐廳,無意中發現Craps Cafe,我覺得佢嘅menu絕對適合keep緊fit嘅人去食!🔸雜菌菠菜松子仁燴有機糙米飯 ($68)好鐘意佢糙米同同松子仁嘅比例,每一啖都好有咬好,菠菜融入咗喺每一啖飯入面,唔似平時其他餐廳嘅菠菜同飯分開。雖然望落好creamy,但可能因為松子加糙米好好咬,唔似普通米痴埋一舊,食完全無覺得好膩嘅感覺,唔會太鹹,每一啖食落都覺得輕怡!菇嗰方便就無咩特別不過份量俾得好足,$68黎講個價錢好reasonable😁🔸蕃茄雞肉配日本製蒟蒻麵($68)平時自己喺屋企整蒟蒻麵我多數都係涼拌當冷麵咁食,因為懶😂不過呢個蕃茄湯底真係想讚下,未去到勝香園嗰D咁濃,但一間cafe黎講佢絕對係好夠味,加埋佢本身個底有好多蕃茄仔一齊煮,同咩味都無嘅蒟蒻麵一齊食嘅時候,我覺得好好味🤤要知道蒟蒻麵本身俾鹼水浸住,即使沖完水都成日會覺得有陣怪味。最鐘意係有嗰兩塊麵包,索咗D湯黎食,正!不過雞肉個份量就少咗D,得3塊又唔叫厚身,如果轉咗做雞胸肉的話咁就更好了。P.s. 呢個食完完全係0罪惡感😂因為蒟蒻麵係好低卡嘅食物🔸Piccolo短笛咖啡(跟餐加$12

🔸雜菌菠菜松子仁燴有機糙米飯 ($68)
雜菌菠菜松子仁燴有機糙米飯

🔸蕃茄雞肉配日本製蒟蒻麵($68)
蕃茄雞肉配日本製蒟蒻麵

平時自己喺屋企整蒟蒻麵我多數都係涼拌當冷麵咁食,因為懶😂
最鐘意係有嗰兩塊麵包,索咗D湯黎食,正!
P.s. 呢個食完完全係0罪惡感😂因為蒟蒻麵係好低卡嘅食物

🔸Piccolo短笛咖啡(跟餐加$12)
Piccolo

唔識細味品賞咖啡所以唔打咁多了
不過piccolo出面飲通常都好細杯,呢到就係其他咖啡嘅size。

另外呢間cafe可以用Payme俾錢,好方便!
雜菌菠菜松子仁燴有機糙米飯
蕃茄雞肉配日本製蒟蒻麵