2020-12-28
其實我都幾鍾意食盤菜, 但係大部份都係4-6人份量起跳今次唐宮小聚既套餐真係岩哂!!我地叫左個套餐, 包括迷你聚寶盤加陳釀醉蟹4隻另外叫左一個荷葉飯同埋2隻沙田乳鴿迷你聚寶盤有鮑魚, 蝦, 花膠, 冬菇, 雞件, 髮菜, 津白, 蘿白等等配菜餐廳會額外比一罐汁比食客返屋企加熱果陣加入去, 呢個做法好細心, 咁就唔使怕拎返屋企果陣漏哂D汁又搞到周圍都係所以食材都煮得好入味, 最鍾意就係個盤菜汁有少少辣辣地, 好鬼惹味津白同蘿白吸收哂個汁入哂味好正陳釀醉蟹選用既蟹係大閘蟹, 一打開個盒已經聞到好香既酒味個酒仲帶甜甜既味道, 係我好鍾意既酒香味個蟹都幾大隻, 入面仲有好多羔, 蟹肉都帶有香濃既酒味, 非常出色唔經唔覺將D酒都飲哂沙田乳鴿又係唐宮既招牌菜, 肉質夠嫩滑, 而且仲好JUICY!!仲好抵食添呀!!最後就係荷葉飯, 每一粒飯粒都沾左醬汁, 好乾身唔會一舊舊個飯仲好香冬菇味, 因為裡面有好多切碎左既冬菇, 仲有蝦仁同雞肉份量都幾多, 最後全部野食乾淨哂!!
今次唐宮小聚既套餐真係岩哂!!
我地叫左個套餐, 包括迷你聚寶盤加陳釀醉蟹4隻
另外叫左一個荷葉飯同埋2隻沙田乳鴿
餐廳會額外比一罐汁比食客返屋企加熱果陣加入去,
津白同蘿白吸收哂個汁入哂味好正
陳釀醉蟹選用既蟹係大閘蟹, 一打開個盒已經聞到好香既酒味
個酒仲帶甜甜既味道, 係我好鍾意既酒香味
唔經唔覺將D酒都飲哂
仲好抵食添呀!!
最後就係荷葉飯, 每一粒飯粒都沾左醬汁, 好乾身唔會一舊舊
份量都幾多, 最後全部野食乾淨哂!!