2022-01-22 29 瀏覽
之前食過荃灣千色匯嗰間古今二,覺得水準唔錯,原本約咗朋友今晚去食,但因為晚市禁堂食關係,唯有外賣同朋友一齊上我屋企食。外賣嘅份量和味道都保持到堂食嘅水準,冇另我失望,真係值得一讚。富士山富士山十分澎湃,山頂佈滿厚厚嘅蟹肉,山腳下有鰻魚和牛油果,雖然唔係貴價嘅刺身,但混合一齊,再加上柚子汁,味道很匹配。蜘蛛其實係軟殼蟹手卷,深色嘅紫菜包着份量頗多嘅軟殼蟹,兩隻蟹爪張開出來,感覺真係有啲似蜘蛛。柚想蝦你依個沙律真係包羅萬有,包括柚子、甜蝦、海草、車厘茄、蟹子、蘋果和牛油果等等,十分健康,CP值極高。迷你甜薯天婦羅原隻甜薯天婦羅,一囗嘅size,甜度十足,鍾意食番薯嘅,呢個必食。埼玉網燒牛舌回家後我用焗爐將牛舌微微加熱,食落牛味濃郁,肉質夠淋,熟成度剛剛好,啱晒牛舌控嘅我。

富士山

蜘蛛