又停晚市堂食, 諗起個日係度食石燒牛, 見佢有燒肉套餐外賣, 而且價錢唔貴, 今次叫左個中價位既二人餐, 包左四款牛, 兩款豬, 一款雞, 仲有蔬菜同埋刺身級帶子🤤 $498包哂每款肉都有100g, 打開睇100g份量都幾多, 大部分都有成8至10塊肉🥩保溫袋包裝密實乾淨, 有埋冰包同醬汁, 番去打開見份量其實好多, 兩個人真係非常豐富, 自己去supermarket買依個價錢一定買唔到🤩🔸️刺身級帶子2pcs帶子話明刺身級, 唔洗煮到熟透, 表面煎到金黃就最好食, 味道鮮甜又嫩口😋🔸️豬梅肉🔸️五花腩🔸️五花腩燒到焦香金黃, 入口勁香, 加左少少醬汁一齊煎更香! 豬梅肉則比五花腩腍身, 香味一定係五花腩勝♥️🔸️牛肩🔸️下腰西冷🔸️牛小排🔸️封門柳🔸️睇樣都見到d肉係靚既, 特別係牛小排, 下腰西冷同封門柳可以見到佢地既油花紋理, 不得了🤤牛肩同下腰西既肉質同牛味都好平均, 而封門柳牛味最突出, 牛小排油脂香豐富又軟熟好正!!🔸️雞肉本身無調味, 我就將佢既醬汁倒埋落去煎, 煎到乾身即刻變得勁香, 雞肉仲好滑添!🔸️蔬菜盤茄子, 翠肉瓜, 雞脾菇, 栗米, 南瓜仲有我最愛日本甜薯, 甜薯口感綿綿好正, 我

🔸️刺身級帶子

🔸️豬梅肉🔸️五花腩🔸️

🔸️牛肩🔸️下腰西冷🔸️牛小排🔸️封門柳🔸️

🔸️雞肉

🔸️蔬菜盤
茄子, 翠肉瓜, 雞脾菇, 栗米, 南瓜仲有我最愛日本甜薯, 甜薯口感綿綿好正, 我將蔬菜加少少水再用埋佢個醬汁煮一煮, 好快食得又有醬汁味, 勁飽! 覺得佢個配搭都幾有心思, 唔係求其比d菜你就算👍🏻

呀佢個餐仲跟埋飲品, 可惜個日已經賣哂自家製既竹蔗茅根同檸檬薑茶, 就配左汽水啦。依個setting真係幾好, 肉靚份量多包裝方便衛生, 抵食👍🏻下次約埋朋友一齊食4人餐先♥️
外賣自取