2019-07-29
星期六是屋企人生日,見到ClubONE推出一個龍蝦優惠海鮮餐《菓宴》,就book位試一試《菓宴》分別有全圍$3488及半圍$1888的選擇,如果是ClubONE會員的話,更可減至$2688(全圍)及$1488(半圍),不過要注意的是,另收茶芥及加一服務費。幸好屋企人已做會員,及我地人數不多,所以今次以$1488享用此晚宴套餐。😂職員會先上菜俾我地影相,然後再分菜,滿足我地鍾意相機食先的需要😂鮑魚柚子沙律:比較西式的一道菜,老人家會有d唔慣,不會佢酸酸甜甜,又有脆片,食落幾開胃同幾有口感。螺頭花膠燉蜜果:湯比想像中清甜,而且相當足料,除了螺肉,大片花膠,蜜果,還落了全隻雞同排骨。雞同排骨的肉都好淋,老人家好喜歡吃。橄欖油蒸波士頓龍蝦(6邊):主角登場啦剛好我地有6個人,每人分到半隻龍蝦,龍蝦好大隻啖啖肉,蒸得剛剛好,肉身唔會覺得好“鞋”,而且因用了好多蒜蓉蒸,所以充滿了蒜蓉香侍應服務好好,見我地食完龍蝦,隨即奉上濕紙巾,照顧周到。珍珠茄浸菜苗: 因有蕃茄同珍珠茄,所以菜苗湯清甜之餘,帶點酸味,倍感開胃。士多啤梨松子魚:比想像中細條,不過,炸得不錯,香脆肉嫰,而配以士多啤梨酸甜汁,配飯一流
鮑魚柚子沙律
鮑魚柚子沙律:
螺頭花膠燉蜜果
螺頭花膠燉蜜果
螺頭花膠燉蜜果:
雞同排骨的肉都好淋,老人家好喜歡吃。
橄欖油蒸波士頓龍蝦
橄欖油香蒜蒸波士頓龍蝦
橄欖油蒸波士頓龍蝦(6邊):
侍應服務好好,見我地食完龍蝦,隨即奉上濕紙巾,照顧周到。
珍珠茄浸菜苗
珍珠茄浸菜苗:
因有蕃茄同珍珠茄,所以菜苗湯清甜之餘,帶點酸味,倍感開胃。
士多啤梨松子魚
士多啤梨松子魚:
比想像中細條,不過,炸得不錯,香脆肉嫰,而配以士多啤梨酸甜汁,配飯一流。
番石榴脆皮燒雞
番石榴脆皮燒雞:
皮脆肉嫰,算不錯。
火焰菠蘿肉鬆炒飯
火焰菠蘿肉鬆炒飯:
無想過真係有火焰出現,老人家見到好歡喜,炒飯有菠蘿粒,提子乾,蛋,肉鬆,蔥炒成,唔會太咸同太油,適合老少咸宜。
Movenpick 雲呢拿雪糕
Movenpick雲尼拿雪糕:
靚雪糕果然不同,雪糕好滑,小朋友食到好開心