2019-04-20 108 瀏覽
香港立食文化好似唔算十分普遍,所以今日好奇黎試下呢間標榜由築地直送嘅壽司店。今日可能落大雨同比較早嘅關係,所以無咩人排隊,唔駛等巳經可以直接入去食。呢度環境唔算差,每個”位”後面都有一個勾同衣架,方便食客放低隨身物品。不過地方唔算大,最多企十零人,所以難怪平日繁忙時段要排長龍。每個位都巳經擺放左一堆杯碟筷子,全自助形式。下一步就係喺點菜紙上面點壽司,價錢唔算係平,不過壽司種類選擇多,有d係平日omakase先會食到嘅壽司,而有d期間限定嘅食物就會寫左喺黑板上面。當你點好餸之後師傅就會一整盤咁放喺你面前,砌得整整齊齊,賣相十分吸引同新鮮!整體黎講所有壽司都算係幾高質同新鮮,魚類壽司好肥美,其中大呑拿魚更加係入口即溶,好軟淋淋🤤 不過個極上海膽就比我期待差,雖然佢夠肥夠油而不腥不乾,海膽槳濃度適中,但係始終係唔夠甜。不得不提一定要食佢個三文魚子!因為真係好好食!呢個三文魚子係我喺香港食過最好嘅,因為喺香港食親好多都係腥,就算唔腥都未必會甜,但佢呢度嘅三文魚子每一粒都好有口感,甜而不膩,師傅仲要比滿滿一碟,真係大滿足!Overall我覺得呢度食物質素唔錯,果然名不虛傳。不過始終無得坐係唔太適

Overall我覺得呢度食物質素唔錯,果然名不虛傳。不過始終無得坐係唔太適合大伙人黎同食太耐。但相信為左個三文魚子我會再黎食過!
下午茶