2018-12-08 91 瀏覽
最近發現屋邨都有唔少美食,呢晚放工去左大圍搵朋友順便食飯,去左冬菇亭食日本野🙈輕熟女表示天氣涼左少少要食d暖暖地既野。。唔食咁多壽司🤣呢間店晚餐都幾多選擇,我地極速睇完一輪馬上落單,越睇越餓丫。。我同朋友一人叫左一個飯,再加一個天婦羅🤤👍上菜都幾快,相機食先~~自選晚餐:滑蛋豬扒飯 $55🐷✨🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷跟餐有前菜、加州卷、麵豉湯。 加州卷外面d蟹籽脆卜卜,加上少少沙律醬,好味✨主菜滑蛋豬都幾大碗!🤤餸舖滿成個飯面架,豬扒啖啖肉,吸收左蛋汁好入味,洋蔥好淋,蛋既份量撈飯岩岩好✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨另外個🐟燒鯖魚定食 $48條魚烈烈聲重有少少氣泡好似鐵板上咁,🔥熱力十足!不過,這樣食要慢一點。鯖魚外皮香脆,唔會太燶魚肉多汁唔乾,燒得岩岩好✨🐟✨🐟✨🐟✨🐟✨🐟✨🐟✨🐟✨🐟重有個 🍤什錦天婦羅 $73有三隻蝦🍤🍤🍤,冬菇、番薯、南瓜、辣椒各一件。無咩特別,當中蕃薯最好食🍠🤤,蝦都爽口既🆗整體來說冬菇亭算靚仔啦,環境乾淨舒服平食有質素,唔錯唔錯🤤

🙈輕熟女表示天氣涼左少少要食d暖暖地既野。。唔食咁多壽司🤣

👍上菜都幾快,相機食先~~
自選晚餐:滑蛋豬扒飯 $55🐷✨

🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷

跟餐有前菜、加州卷、麵豉湯。

加州卷外面d蟹籽脆卜卜,加上少少沙律醬,好味✨

主菜滑蛋豬都幾大碗!

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

另外個🐟燒鯖魚定食 $48

鯖魚外皮香脆,唔會太燶
魚肉多汁唔乾,燒得岩岩好

✨🐟✨🐟✨🐟✨🐟✨🐟✨🐟✨🐟✨🐟

重有個 🍤什錦天婦羅 $73

有三隻蝦🍤🍤🍤,冬菇、番薯、南瓜、辣椒各一件。

無咩特別,當中蕃薯最好食🍠🤤,蝦都爽口既🆗

整體來說冬菇亭算靚仔啦,環境乾淨舒服

平食有質素,唔錯唔錯🤤