厚福街出名多野食,今次揀間多好評嘅食dinner,希望無伏😂呢間出名有個偽草地,可以打下卡,想坐最好book定啦。食物選擇唔少,主要係西式,價錢同一般cafe差唔多。因為太肚餓,叫左兩個小食、兩個主食同兩杯野飲😳🍽智利藍青口配刁草忌廉8隻 $88有得揀刁草忌廉汁或者蕃茄,我地揀左忌廉。青口擺盤排得好整齊,青口沾住忌廉汁同伴碟嘅刁草、蕃茄仔食,好豐富。但忌廉汁稍稀,如果杰身啲,會掛汁啲仲正。(第一次食刁草本人,食落無乜草青😂)🍽三色芝士焗墨西哥脆片 $88有sour cream同牛油果醬!加焗到半融嘅芝士,無敵嘅組合。醬料比得大方,好夠用。男朋友食到無停手。🍽鮮蝦汁蟹肉蘆筍意粉 $168好想問!點解咁濃蝦味?第一啖食,蝦汁味濃到好似食緊蝦沾麵✨值得一食!平時出面好少見呢款口味,蟹肉份量足夠,意粉唔過稔。必點🚩🍽黑松露牛肝菌野菌意大利飯 $158超重菇菌味,🍄fans們可以出動。一入口好香黑松露味,飯中有好多菇,菇嘅口感好有咬口,我幾鐘意。意大利飯硬度可接受,米芯保留少少硬,又唔會硬到生米咁。下次想試南瓜😳🍽菠蘿熱情果綠茶 $45熱情果fans見到呢三個字係必點,少甜嘅甜度對我呢位平時走甜

🍽智利藍青口配刁草忌廉8隻 $88

🍽三色芝士焗墨西哥脆片 $88

🍽鮮蝦汁蟹肉蘆筍意粉 $168

🍽黑松露牛肝菌野菌意大利飯 $158

🍽菠蘿熱情果綠茶 $45
熱情果fans見到呢三個字係必點,少甜嘅甜度對我呢位平時走甜人黎講都OK,但菠蘿味本身太大牌,熱情果味唔夠出,私心想再熱情果啲。

🍽士多啤梨乳碌沙冰 $52
麻煩士多啤梨界飲品跟佢學下野!無藥水味!生平最怕加工士多啤梨味,呢杯係real士多啤梨🍓好fresh,岩曬我地食完忌廉青口同意大利飯解膩。明明係男朋友點嘅,我爭住飲✨必點

下次想試黑板寫嘅mint and lime smoothies!!落單時我miss左🥲

飽到食唔落甜點,waffle I will be back😿

總結:無伏加好食,有驚喜!想食記得book台🥄