2018-03-08 1263 瀏覽
又係見家長既一晚, 約左係呢間餐廳食飯, 因為BOOK左位所以唔洗等位。入到去燈光唔係好光猛, 變相行左浪漫悠和路線, 走廊兩旁都有一間間大既房, 房入面再分一格一格, 一格一張配塔塔米既餐台, 但其實台底係開左個位尼放腳, 所以WAITER們都要求我地要除鞋入座。坐低叫左4隻生蠔, 一SET 5款既魚生, 一客海膽(會有跟埋紫菜), 意式燒牛柳, 串燒, 意大利粉, 前後叫左兩支清酒(唔記得左邊兩支, 反正係平D果幾支)------------------------------生蠔還可以, 新鮮, 唔算特別肥, 過得去--------------------------魚生整體尼講算係幾新鮮, 算係厚厚地切咁啦, 唯獨象拔蚌一客入面只有兩件唔太抵食。特別要推介海膽, 我個人麻麻地海膽都食到停唔到口, 完全冇腥味/叔味, 仲有一種甜甜地既味, 入口要慢慢DEP真個味, 之後加埋清酒送落去味道一流。------------------------------串燒都係屬於穩陣野, 值得一提既係用既食材應該係高級野, 牛舌多汁有牛味, 口感又唔粗糙。--------------------

4隻生蠔
生蠔還可以, 新鮮, 唔算特別肥, 過得去
--------------------------
5款刺身+海膽

串燒(牛舌+魚+豬肉)

厚燒意式牛柳
意式燒牛柳係當晚同海膽一樣係食到停唔到既食物, 成碟其實係冷盤, D肉本身係冇咩味, 但佢加埋D蔥同小小醬料, 咬落去牛既肉汁好鮮, 可惜少左D。
魷魚圈

當日仲ORDER左意大利面同洋蔥圈, 可惜味道控制得唔多好, 兩款野冇咩味道, 只不過係魚生同串燒價錢貴, 叫D其他野填下肚仔送下酒。
---------------
總結
整體環境:十分好, 情侶尼又得, 請客食飯見家長見長輩亦得
價錢:如果比較偏向想經濟D既話, 呢間野係會食唔飽, 因為一D都唔平
食物:推介魚生同串燒, 意大利面就麻麻地。
2018-02-24
4隻生蠔
5款刺身+海膽
串燒(牛舌+魚+豬肉)
厚燒意式牛柳
  • 燒牛舌