2019-01-13 74 瀏覽
今日又來到佐敦,第二次食呢間隱世嘅日式拉麵鰻魚飯店。因為男朋友非常鍾意食鰻魚,每次想食鰻魚就忍唔住再嚟幫襯啦。入到去依然係咁靚,我諗呢間鋪頭都開咗不知不覺又幾個月啦,隨着網上嘅威力,多咗好多人知道呢間鋪頭咁好食,開始多人左好多,我哋六點鐘去食,七點鐘就已經出現人龍,大家想食嘅話就要早少少嚟啦。首先我哋當然要叫堪稱全港最好食嘅鰻魚飯$198,鰻魚係即叫即燒,見着咁肥美白滑嘅鰻魚,係我地面前慢慢放喺鐵板上面燒,真係非常治癒啊,鰻魚飯嚟到,我哋都急不及待咁打開個蓋,聞到陣陣嘅鰻魚香味,咬落去都係咁肥美鮮甜,真係同出面嘅鰻魚非常唔同, $200一碗絕對係物有所值,加埋啲日本米一齊食,簡直係味覺嘅最高享受。今次我哋冇叫到雞白湯拉麵,試吓雞白湯沾面$138,一樣非常有驚喜,個沾面煮得非常彈牙煙銀,重點就係個雞白湯汁,非常之濃郁,好似將十隻雞濃縮係一碗湯入邊,最細心嘅係啲面啱啱好點晒碗湯,最後留返一啖飲咗佢,就係完美嘅收結。我真心好推介大家黎試,真係一試難忘,暫時都未搵到另一間鰻魚飯比呢間勁好食,如果有嘅不妨話我知哈哈~

饅魚飯

雞白湯沾麵