2019-10-29 514 瀏覽
依間cafe已經bookmark左一段時間,始終唔係成日過西環個邊。今次就襯有空餘時間就特登過去試佢哋最出名嘅Bavarois rings😍 Cafe出面有個open area,設計簡約舒適,由於平日關係,自己獨霸哂出面嘅位置,點樣打卡都冇問題😙-Bavarois ring ($48) 有芒果,士多啤梨同蜜瓜三款口味,顏色同外形夠哂吸睛💓 上層係帶果香嘅水晶啫喱,入面仲放左啲來自本地農場嘅食用花瓣🌸 好有春日嘅感覺~ 下層係奶凍,Q彈得黎帶淡淡嘅奶香。下面仲會有層薄薄嘅海綿蛋糕😗 由於以低糖配方製作,整體味道清新淡雅,感覺夠light,啱晒一眾女士們👭*A.apple ($49) 賣相非常精緻可愛🍎 外層係一層好薄嘅白朱古力,入面係伯爵茶慕絲蛋糕配法國蘋果蓉~ 伯爵茶味比想像中弱左啲,但慕絲就食落順滑綿密。蘋果蓉帶點微酸,整體配搭幾特別,意外哋夾👍🏻*最近仲新出左髒髒系列飲品,而賣相一樣冇令人失望🥰 Chocolat Dirty ($58) Espresso 加入鮮奶,朱古力榛子醬同面頭鋪左啲榛子粒🌰 成杯嘢聽落邪惡,但飲落去嘅甜度好易接受,咖啡味香濃突出。Rosie Dirty P

最近仲新出左髒髒系列飲品,而賣相一樣冇令人失望🥰 Chocolat Dirty ($58) Espresso 加入鮮奶,朱古力榛子醬同面頭鋪左啲榛子粒🌰 成杯嘢聽落邪惡,但飲落去嘅甜度好易接受,咖啡味香濃突出。Rosie Dirty Posie($58) 依杯係抹茶牛奶,上面加乾玫瑰花🌹聞落好香花味,但抹茶味就欠缺左啲,奶嘅份量比較多