2022-11-02 43 瀏覽
《Awesomeism Cave》前排朋友同我講,K11開左間新Cafe,行走暗黑宇宙路線,餐廳既品牌仲同Disney, Marvel, Harry Potter有合作關係,講到咁樣,無理由唔去潮聖架!室內雖然裝修,餐枱同餐具都主打黑色,再配上銀色既牆同白色燈光,就好似係宇宙入面行走!飲品方面選擇好多,今次特別啲叫左兩杯Seasonal drinks😀🍹Multiverse HK$88呢杯岩哂打卡既朋友仔,賣相勁似Cocktail,可惜我唔夠手快,個波波就穿咗!😂😂😂😂😂講返呢杯飲品先,由青蘋果,蜜瓜,薄荷,藍蝶花及梳打調配!飲完覺得自己置身於Multiverse, 味道有啲難以形容,因為好似將幾種味道融合係一齊,而又唔係好講得出係乜嘢材料😂😂🍹Freda Soda HK$88而另一杯係由水蜜桃,乳酸,藍橙皮及梳打條配,味道則有啲似食緊蛇仔軟糖🐍🐍🧁自家製英式鬆餅配果醬及奶油忌廉 HK$148鬆餅表皮好脆,而內裡又唔會太濕或太乾,配上橙味嘅果醬,個人覺得如果係早餐或下午茶既時段食,配埋杯咖啡真係一流!🍗酸梅BBQ單骨雞翼 HK$108 🉐呢個雞翼真係值得一讚,BBQ味好出,好濃,而且煎
《Awesomeism Cave》

🍹Multiverse HK$88

🍹Freda Soda HK$88

🧁自家製英式鬆餅配果醬及奶油忌廉 HK$148

🍗酸梅BBQ單骨雞翼 HK$108 🉐

呢個雞翼真係值得一讚,BBQ味好出,好濃,而且煎到雞皮好脆!

🌽冬陰功烤粟米 HK$88🉐

粟米燒得幾香,醬料都幾冬陰功,但係如果同冬陰功意大利粉相比,呢個冬陰功嘅醬料係偏酸!而且粟米切得細細條,好方便食,唔會好狼狽!始終女士都係要啲儀態🤣🤣🤣

🍝冬陰功奶油鳳尾蝦意大利粉 HK$228🉐

意粉質地煙韌,唔會煮得太淋,而且佢嘅冬陰功味好出,帶小辣,建議唔食得辣嘅朋友仔都係叫另一款好啲!