2022-10-24
💛好味指數:4.5/5💛💜回頭指數:4.4/5💜 位於K11深處,有啲隱蔽🪙但原來同餐廳名有關,CAVE代表洞穴,係Awesomeism品牌的餐廳🍴✅冬蔭公奶油鳳尾蝦意大利粉冬蔭公口味嘅意粉真係第一次食😯加咗奶油令到個口感好Creamy,不過俾我想像中偏辣🤔✅冬蔭功烤粟米一向都好中意食烤粟米🌽配冬陰功汁幾有趣,同埋好夾😆✅花生醬鹹蛋黃單骨雞翼朋友話好想試,見到好多人介紹,本身好擔心個味道好奇怪,點知又幾好食🤣而且單骨好方便✅自家製英式鬆餅配果醬及奶油忌廉$148一上菜已經聞到好香,而且好鬆軟🥧即使唔搽果醬都好好食👍🏻配罐裝嘅果醬及固體奶油忌廉,唔洗省住用😆搽咗更好食😙✅竹炭芝麻拿鐵味道有啲似焙茶,芝麻有煙燻過,幾有趣嘅味道😆✅焦糖海鹽奶昔呢款奶昔偏甜小小,帶焦糖海鹽香☺️恰好可以中和辣味🐻總結餐廳好多嘢食都係fusion菜,幾有趣🤣環境舒適,適合打卡傾計😙📍Awesomeism Cave Cafe & RestaurantShop 222A, Level 2, K11 Art Mall, 18 Hanoi Road, Tsim Sha Tsui
💜回頭指數:4.4/5💜
✅冬蔭公奶油鳳尾蝦意大利粉
✅冬蔭功烤粟米
一向都好中意食烤粟米🌽配冬陰功汁幾有趣,同埋好夾😆
✅花生醬鹹蛋黃單骨雞翼
✅自家製英式鬆餅配果醬及奶油忌廉$148
✅竹炭芝麻拿鐵
味道有啲似焙茶,芝麻有煙燻過,幾有趣嘅味道😆
✅焦糖海鹽奶昔
呢款奶昔偏甜小小,帶焦糖海鹽香☺️恰好可以中和辣味
🐻總結