2023-02-17 825 瀏覽
位於觀塘工廠其中一間西餐廳,環境裝修型格,感覺舒服自在,座位唔算多,所以都唔會太嘈!開瓶費:$ 20 !? 切餅費:唔清楚我地係慶祝生日,外加帶左兩枝酒,而早前又問過店家開瓶費係免,最後帳單收左一項「開瓶費:$ 20」,所以我當係切餅費啦餐湯:黑松露蘑菇湯黑松露非松露醬而係粉,呢點就有啲失分,湯色水較淡,雖然係有蘑菇味,有少少懷疑係開粉。。。餐沙律:橙柳蕃茄沙律簡簡單單嘅沙律菜加上橙肉同蕃茄已經好好味小食:西班牙欖油蒜片鳳尾蝦 $ 68都有6-7隻蝦,蒜片爆得又香又脆,超好味訂座再送小食一份,芝士南瓜醬焗藍青口,芝士南瓜醬係好夾,鹹甜平衡,不過藍青口相信係熟青口,所以過熟變得比較老煎比目魚扒伴薯菜 $ 158一份兩件,煎得金黃香脆,肉質鬆軟富油份,唯一係冇附上汁醬或檸檬角,食完會好膩滯烤焗德國腸拼盤伴酸椰菜及薯角 $ 158好有睇得,大大碟啱晒送酒,有至少三款腸,再加埋酸椰菜同埋芥末醬,超滋味紅酒燴羊腩煲 $ 158價錢比港式羊腩煲平,好有西餐特色,因為西餐比人感覺係乜都煎完就上碟配個汁,但係呢類炆燴燉嘅食物,香港唔多,非常讚汁底味道似羅宋湯,材料都係甘筍、西芹、洋蔥等等。羊腩五人分
開瓶費:$ 20 !?
切餅費:唔清楚

都有6-7隻蝦,蒜片爆得又香又脆,超好味

煎比目魚扒伴薯菜 $ 158

烤焗德國腸拼盤伴酸椰菜及薯角 $ 158

紅酒燴羊腩煲 $ 158

汁底味道似羅宋湯,材料都係甘筍、西芹、洋蔥等等。羊腩五人分每人都有2-3件食,真係超值

紐西蘭肉眼扒伴薯菜 $ 168
大大塊肉眼,有技術嘅煎法,上枱冇血水,有rest夠時間
成數就可以接受,始終面積大,厚度就會薄,比較難控制成數。但係肉靚,非常軟嫩,有肉味,調味足,唔洗再加鹽

建議餐廳改改煮餐速度,上枱實在太快,沙律未食完已有主菜上枱,我地怕食物變冷而加快食用,好快食飽。
除此之外,服務非常好同有禮貌,環境清潔
2023-02-03
生日