2022-01-07
屋企附近開左間西餐廳,裝修幾有格調,座位舒適,仲要好抵食,$238一個二人晚餐,包餐湯、一個主菜同一個飯或意粉🍝我地比較為食,叫左個set dinner之餘仲加左兩個小食同甜品😋餐湯係粟米忌廉湯,好creamy~~再上兩個小食😊1️⃣黑松露蜜糖焗煙鴨胸$68,肥美嘅煙鴨胸,加左蜜糖令表皮更加香脆,雖然黑松露味道唔算好明顯,但都已經好正!2️⃣墨西哥焗雞肉卷$48,配牛油果醬同茄汁沙律醬,幾fresh,清清地感覺幾健康!炸軟殼蟹南瓜忌廉意粉,好大隻軟殼蟹!個炸粉唔算好厚,口感鬆化,意粉個汁調校得幾好👍🏻主菜出場啦!嘉璐年州燒美國豬背骨!份量好大!係出面食嘅1.5倍,好容易切開,唔會好靭!如果醬汁再多啲就更加好喇😋最後到甜品啦!我哋叫咗迷你心太軟併雪糕$58,有三件好的骰嘅心太軟,雖然冇流心,但朱古力味好濃郁,最驚喜係雪糕,竟然係豆腐味雪糕😍 Surprise!!即時令呢道甜品感覺無咁邪惡😁整體來講係CP值幾高嘅一間餐廳,食物有水準,價格相宜,應該會經常幫襯😂
餐湯係粟米忌廉湯,好creamy~~